Τέταρτη συνεχόμενη μέρα κερδών κατέγραψαν τα futures του χρυσού την Τετάρτη

Τέταρτη συνεχόμενη μέρα κερδών κατέγραψαν τα futures του χρυσού την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές θορυβήθηκαν από τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, ο οποίος σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν, έφτασε σε υψηλό σχεδόν 40 ετών.

Ο χρυσός παράδοσης Φεβρουαρίου κέρδισε 0,5% στα 1.827 δολάρια η ουγγιά.

  • Οι τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ αυξήθηκαν τον Δεκέμβριο, με τον πληθωρισμό κοντά στο ανώτατο όριο τεσσάρων δεκαετιών, ενισχύοντας την όρεξη των επενδυτών για χρυσό ως αντιστάθμισμα του πληθωρισμού.Το δολάριο υποχώρησε σε χαμηλό δύο μηνών μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων, καθιστώντας τον χρυσό πιο ελκυστικό για τους ξένους επενδυτές.

Τα βασικά στοιχεία για τον πληθωρισμό που είναι υψηλότερα από το αναμενόμενο υποστηρίζουν τον χρυσό και συνεχίζουμε να βλέπουμε αυτές τις πληθωριστικές πιέσεις να αυξάνονται, πράγμα που θα στηρίξει την κατάσταση του χρυσού ως αντιστάθμισμα κινδύνου τις επόμενες εβδομάδες, δήλωσε ο David Meger, διευθυντής διαπραγμάτευσης μετάλλων στην High Ridge Futures. Ο χρυσός θα μπορούσε να φτάσει γύρω στα 1.830 δολάρια, πρόσθεσε ο Meger.

  • Οι αναλυτές της TD Securities ανέφεραν σε σημείωμα ότι η ανθεκτικότητα του χρυσού μπορεί να εξηγηθεί από την ισχυρή ζήτηση και ότι οι αγορές έχει ήδη παγιωθεί ότι αναμαίνεται η Fed να κάνει 3-4 αυξήσεις επιτοκίων μέχρι τον Δεκέμβριο.

Το ασήμι ενισχύθηκε 1,3% στα 23,05 δολάρια η ουγγιά, η πλατίνα έκλεισε 1% υψηλότερα στα 980,77 δολάρια και το παλλάδιο σημείωσε κέρδη 1,3% στα 1.946,61 δολάρια η ουγγιά.