(Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021) Χ.Α: Πολλά εν ολίγοις από τον… Παρατηρητικό

Χ.Α: Πολλά εν ολίγοις από τον… Παρατηρητικό

ΙΝΤΕΤ: 40άρια λόγω καύσωνα αναμένονται το επόμενο δεκαήμερο με αποτέλεσμα να είναι στα high τους οι πωλήσεις κλιματιστικών και να εκτοξευθεί η τιμή της μετοχής μετά μάλιστα και τη διάθεση του 29,5%. Το ποσοστό το πήρε η Eurobank, οπότε φόβος μήπως προκύψει δημόσια πρόταση μορφής ΓΕΚΕ δεν υπάρχει – προς το παρόν τουλάχιστον. Έκλεισε στα 0,88 με άνοδο 15,79%

  • ΕΛΛΑΚΤΩΡ/Δ: Χωρίς κίνητρο μέχρι στιγμής τουλάχιστον για αγορές μέσω δικαιωμάτων, αφού η τιμή της μετοχής διαμορφώνεται ένα μόνο λεπτό ακριβότερα (1,3290/1,3390)

ΕΛΓΕΚ: Μια χαρά πήγε η αύξηση, ίσως και καλύτερα του αναμενομένου. Από σήμερα σε διαπραγμάτευση οι νέες μετοχές. Τιμή κλεισίματος 0,437. Τιμή αύξησης 0,38

  • ΠΡΕΜΙΑ: Και οι δικές της νέες μπαίνουν σήμερα. Έκλεισε αμετάβλητη στα 1,70. Τιμή αύξησης 1,44

ΕΛΙΝ: Μετά από ένα πισωγύρισμα κάτω ακόμα και από τα 1,90, επιστροφή στα γνωστά επίπεδα των 2 ευρώ με αυξημένες συναλλαγές για τα δεδομένα της. Για να δούμε, μήπως αυτή τη φορά ετοιμάζεται για εντονότερη κίνηση. Απαραίτητη προϋπόθεση, να γκρεμιστούν τα τείχη που υψώνονται στα 2,00 ευρώ.

  • ΙΛΥΔΑ: Η πρωταγωνίστρια της χθεσινής ημέρας στο χώρο της πληροφορικής. Έκλεισε στα 1,52 με άνοδο 8,57% παίρνοντας τη σκυτάλη από την ΕΠΣΙΛ . Να δούμε, πού θα την παραδώσει…

ΕΚΤΕΡ: Έχω ένα φίλο που αγόρασε προ ημερών στο 1,075 και έχει εγκλωβιστεί ο δύσμοιρος πέριξ του 1,35. Μήπως έχετε κάποια ιδέα, πώς μπορούμε να τον βοηθήσουμε;

  • ΕΠΙΛΚ: Από τις …επιλεκτικές αγορές στις επιλεκτικές πωλήσεις. Από τα 0,176 προ 20ημέρου στα 0,314 κι από κει στα 0,27. Ενέργεια, βιοαέριο, κλωστές  στην επικαιρότητα βέβαια, αλλά τα απότομα πάνω -κάτω όσο να ΄ναι ζαλίζουν.

Ο φίλος σας ο Παρατηρητικός 

  • Σήμερα στο… Παρατηρητήριο ο Ζ.Κ (Εκπρόσωπος της τερματικής Θύρας 13) 

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ, για να μην… ξεφεύγουμε:

Related image
Υπάρχουν (3) ειδών «χρηματιστηριακοί προφήτες»:
  • Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν…
  • Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν…
  • Και αυτοί οι οποίοι γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν, αλλά πληρώνονται αδρά για να προσποιούνται ότι γνωρίζουν.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

  • Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

  • Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.