Τέρνα Ενεργειακή: Οι κινήσεις της διοίκησης Περιστέρη για την αντιμετώπηση της θεομηνίας στο Τέξας

Αψογα αντανακλαστικά έδειξε η διοίκηση Περιστέρη στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την ισχυρή κακοκαιρία που χτύπησε το Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών και είχε ως αποτέλεσμα το κλείσιμο σε διυλιστήρια και πετρελαιοπηγές, έθεσε εκτός λειτουργίας βασικά τμήματα υποδομών διανομής ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου και επέφερε διακοπές στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από πυρηνικά εργοστάσια, εργοστάσια φυσικού αερίου και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, σε μεγάλα μέρη του Δυτικού και Κεντρικού Τέξας.

Η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ διαθέτει τρία αιολικά έργα στο Τέξας, συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 520MW. Και τα τρία έργα υπέστησαν περιορισμό λειτουργίας και δεν ήταν σε θέση να εισφέρουν ηλεκτρική ενέργεια στο δίκτυο κατά τη διάρκεια αυτής της χωρίς προηγούμενο κατάστασης, με πιθανό ενδεχόμενο να αντιμετωπίσουν σημαντικές οικονομικές επιπτώσεις.

H διοίκηση Περιστέρη ενήργεισε άμεσα και ενημέρωσε τους αναλυτές και το επενδυτικό κοινό πολλές ώρες νωρίτερα απο άλλες εταιρείες μεγαλύτερης εμβέλειας που επίσης έχουν μονάδες παραγωγής ρεύματος στις ΗΠΑ. 

Παράλληλα ο επικεφαλής της ΓΕΚ Τέρνα και της Τέρνα Ενεργειακής Γιώργος Περιστέρης την Παρασκευή το πρωί εδωσε εντολή να στηριχθούν οι δύο εταιρείες καθώς και ο ίδιος «βγήκε» αγοραστής και στις δύο μετοχές.  Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση προέβη στις  σε αγορά 50.000 κοινών ονομαστικών μετοχών της «ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Β.Ε.Τ.Ε» συνολικής αξίας 627.100, 86 ευρώ και 45.000 κοινών ονομαστικών μετοχών της  «ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. Συμμετοχών, Ακινήτων, Κατασκευών» συνολικής αξίας 354.441 ,03 ευρώ.

Επίσης έγιναν και σημαντικές αγορές ιδίων μετοχών για την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (κατέχει το 38% των μετοχών της Τέρνα Ενεργειακής) , σύμφωνα με τον προγραμματισμό του buyback που βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες εβδομάδες. Αγορές ιδίων έγιναν και στην Τέρνα Ενεργειακή.