Τέμπη: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και ο μόνιμος σταθμάρχης

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο μόνιμος σταθμάρχης της Λάρισας, ο οποίος έφυγε νωρίτερα από τη βάρδια τη νύχτα του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη. Στον 50χρονο σταθμάρχη, ο οποίος παρέδωσε απολογητικό υπόμνημα στον εφέτη ανακριτή, επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση δύο φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και καταβολή εγγύησης 15.000 ευρώ.

Ο σταθμάρχης κλήθηκε να απαντήσει σε βασικά ερωτήματα, μεταξύ των οποίων και για τις βάρδιες που σβήστηκαν με μπλάνκο. Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται ότι υποστήριξε πως το ωράριό του έληγε στις 23.00 και, παρότι έφυγε νωρίτερα, δεν θα μπορούσε να αποφευχθεί ό,τι έγινε καθώς το τρένο έφτασε στον σταθμό της Λάρισας λίγα λεπτά μετά τις 23.00.

Ο κατηγορούμενος μόνιμος σταθμάρχης, ο οποίος ήταν στην απογευματινή βάρδια από τις 14.00 έως τις 23.00, έχει καλέσει προς υπεράσπισή του τρεις μόνιμους συναδέλφους του, δύο σταθμάρχες και έναν κλειδούχο, προκειμένου να καταθέσουν ότι ουσιαστικά η αλλαγή της βάρδιας γινόταν όταν ερχόταν ο επόμενος σταθμάρχης.