Τέμπη: Άρχισαν οι απολογίες των τριών κατηγορουμένων για την τραγωδία

Άρχισαν σήμερα οι απολογίες των τριών κατηγορούμενων για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη με πρώτο τον συμβασιούχο σταθμάρχη, ο οποίος βρέθηκε ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή. Αύριο θα απολογηθεί ο εμπειρότερος σταθμάρχης, ενώ στις 30 Μαρτίου θα απολογηθεί ο επιθεωρητής.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ο ειδικός εφέτης ανακριτής κάλεσε άλλους δύο συμβασιούχους σταθμάρχες να καταθέσουν, καθώς επιχειρεί να αποκτήσει την πλήρη εικόνα για το πώς γινόταν στην πράξη η οργάνωση των βαρδιών.

Αύριο Τρίτη θα απολογηθεί στον ειδικό εφέτη ανακριτή ο εμπειρότερος σταθμάρχης, δηλαδή αυτός που έπρεπε να είναι στη θέση του έως τις 23.00 και έφυγε στις 22.10. Ο σταθμάρχης θα κληθεί να δώσει απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα, μεταξύ αυτών και για τις βάρδιες που σβήστηκαν με μπλάνκο για να διορθωθούν. Ο σταθμάρχης αναμένεται να υποστηρίξει ότι το δυστύχημα έγινε στις 23.05 και εκείνος έτσι κι αλλιώς έπρεπε να έχει φύγει τις 23.00.

Με 80σέλιδο υπόμνημα θα απολογηθεί ο επιθεωρητής
Στις 30 Μαρτίου θα απολογηθεί και ο επιθεωρητής, ο οποίος αναμένεται να καταθέσει υπόμνημα 80 σελίδων. Για τη γραμμή υπεράσπισης που θα κρατήσει μίλησε χθες Κυριακή στην ΕΡΤ ο δικηγόρος του Γιάννης Γλύκας.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Γλύκας σημείωσε: «Αρνείται προφανώς τις κατηγορίες. Υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα, εν ευθέτω χρόνω θα εισφέρουμε πολλά στοιχεία και σίγουρο είναι ότι την Πέμπτη στην απολογία του δεν πρόκειται να κρύψει τίποτα και θα πει αυτά που πρέπει να πει».

Ο Γιάννης Γλύκας υποστήριξε ότι ενδεχόμενος δόλος δεν υπάρχει, ενώ πρόσθεσε ότι είναι ερευνητέο αν υπάρχει αμέλεια. «Η άποψη μας και επ’ αυτής της κατηγορίας είναι ότι προφανώς δεν υπάρχει ούτε αμέλεια τουλάχιστον για τον άνθρωπο αυτό», υπογράμμισε.

Αίτημα στο υπουργείο Άμυνας
Τέλος, αίτημα προς το υπουργείο Άμυνας αναμένεται να καταθέσει ο ειδικός εφέτης ανακριτής που ερευνά το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, για μεταφορά των συρμών που συγκρούστηκαν σε χώρο με καλύτερη φύλαξη.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο ειδικός εφέτης ανακριτής θα ζητήσει από το υπουργείο Άμυνας τα βαγόνια των δύο τρένων που συγκρούστηκαν το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου στα Τέμπη να μεταφερθούν σε κάποιο στρατόπεδο, ώστε να έχουν την καλύτερη δυνατή φύλαξη.

Την ίδια ώρα, η έρευνα των ειδικών εμπειρογνωμόνων είναι σε πλήρη εξέλιξη και θα συνεχιστεί για μεγάλο διάστημα, καθώς πρέπει να διευκρινιστεί τι ήταν αυτό που προκάλεσε τη φωτιά την ώρα της φονικής σύγκρουσης. Επίσης, συνεχίζεται η έρευνα για γενετικό υλικό.