Τέλος στο σερί του ΓΔ, διατηρείται το σήμα αγοράς@ Τεχνική εικόνα για ΟΤΕ, ΤΕΝΕΡΓ,ΑΔΜΗΕ, Ελλάκτωρ

 

Κύριο χαρακτηριστικό και της χθεσινής συνεδρίασης ήταν η απουσία ουσιαστικού επενδυτικού ενδιαφέροντος, με τον εβδομαδιαίο όγκο να διαμορφώνεται κάτω από 100 εκατ. τεμάχια, κάτι το οποίο είχε να συμβεί από τα τέλη του περασμένου Απριλίου, όταν και ο γενικός δείκτης βρισκόταν στις 774 μονάδες.

Μετά και τις χθεσινές απώλειες, η προσοχή στις επόμενες μέρες από τεχνικής πλευράς στρέφεται στο εάν ο γενικός δείκτης παραμείνει κάτω από τον κινητό μέσο όρο των πενήντα ημερών (874 μονάδες), ο οποίος αποδείχθηκε μέχρι στιγμής σημαντική στήριξη, με την επόμενη να βρίσκεται 858 μονάδες.

Σημαντική αλλαγή στο ποσοστό των εταιρειών του δείκτη FTSE που έκλεισαν με σήμα αγοράς, καθώς αυτό διαμορφώθηκε στο 28% έναντι 80% την προηγούμενη εβδομάδα, με τις συστημικές μετοχές να μετατρέπουν το αγοραστικό τους σήμα σε πτωτικό. Η μετοχή του ΟΠΑΠ διατηρήθηκε πάνω από το όριο της υπεραγορασμένης ζώνης, αυξάνοντας τις πιθανότητες διόρθωσης στις επόμενες συνεδριάσεις.

Πακέτα συνεδρίασης

Από τις μετοχές της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, τα μεγαλύτερα εβδομαδιαία κέρδη σημείωσε η μετοχή του Φουρλή με 2,41%, με τις μεγαλύτερες εβδομαδιαίες απώλειες να πραγματοποιεί η μετοχή της Eurobank με 9,05%.

Από τις μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, τα μεγαλύτερα εβδομαδιαία κέρδη πραγματοποίησε η μετοχή του Ικτίνου με 6,33%, ενώ τις μεγαλύτερες εβδομαδιαίες απώλειες κατέγραψε η μετοχή της Attica Bank με 8,18%.

Τέλος στο ανοδικό σερί των τριών εβδομάδων για τον γενικό δείκτη, με το σήμα αγοράς να διατηρείται, ολοκληρώνοντας κάτω από τους κινητούς μέσους όρους των πέντε και δέκα ημερών. Η αντίσταση βρίσκεται στις 915 μονάδες (γραμμή ΑΒ), και η στήριξη στις 816 μονάδες (γραμμή ΓΔ), και με τον όγκο να διαμορφώνεται (87,22 εκατ. τεμάχια) κάτω από τον μέσο όρο των τριάντα ημερών (135,47 εκατ. τεμάχια).

Ο δείκτης FTSE πραγματοποίησε εβδομαδιαίες απώλειες 3,50%, καταφέρνοντας να διατηρηθεί για τέταρτη διαδοχική εβδομάδα πάνω από τον κινητό μέσο όρο των διακοσίων ημερών, και με το σήμα αγοράς να παραμένει. Η αντίσταση βρίσκεται στις 2.275 μονάδες (γραμμή ΑΒ), και η στήριξη στις 2.108 μονάδες (γραμμή ΓΔ).

Ο δείκτης FTSEM πραγματοποίησε εβδομαδιαίες απώλειες 2,39%, παραμένοντας για ακόμη μία εβδομάδα σε κρίσιμα τεχνικά επίπεδα, καθώς συνεχίζει να βρίσκεται κάτω από τον κινητό μέσο όρο των πενήντα ημερών, με το σήμα πώλησης να διατηρείται. Η αντίσταση βρίσκεται στις 1.428 μονάδες (γραμμή ΑΒ), και η στήριξη στις 1.162 μονάδες (γραμμή ΓΔ).

Τέλος στο ανοδικό σερί των τριών εβδομάδων για τον τραπεζικό δείκτη, ο οποίος έκλεισε με εβδομαδιαίες απώλειες 6,57%, διατηρώντας όμως στο εβδομαδιαίο γράφημα το σήμα αγοράς, ολοκληρώνοντας κάτω από τους κινητούς μέσους όρους των πέντε και δέκα ημερών, με την αντίσταση να βρίσκεται στις 1.000 μονάδες (γραμμή ΑΒ), και η στήριξη στις 760,7 μονάδες (γραμμή ΓΔ).

Η μετοχή του Ελλάκτωρα έκλεισε στα 1,57 ευρώ με πτώση 4,50%, ολοκληρώνοντας στο εβδομαδιαίο γράφημα κάτω από τον κινητό μέσο όρο των διακοσίων ημερών, με το σήμα πώλησης να παραμένει, και τον «χρυσό σταυρό» να διατηρείται. Ο δείκτης συσσώρευσης/διανομής ολοκλήρωσε με αρνητική κλίση, με την αντίσταση να βρίσκεται στα 1,8252 ευρώ, και η στήριξη στα 1,4991 ευρώ.

Η μετοχή του ΟΤΕ έκλεισε στα 13,28 ευρώ με πτώση 1,41%, ολοκληρώνοντας στο εβδομαδιαίο γράφημα κάτω από τους κινητούς μέσους όρους των πέντε και δέκα ημερών, με το σήμα αγοράς να παραμένει, και με την αντίσταση να βρίσκεται στα 13,906 ευρώ, και η στήριξη στα 13,236 ευρώ.

Η μετοχή του ΑΔΜΗΕ έκλεισε στα 2,14 ευρώ με πτώση 0,93%, εμφανίζοντας στο εβδομαδιαίο γράφημα αδυναμία να κινηθεί προς υψηλότερα επίπεδα, διατηρώντας όμως το σήμα αγοράς, και με την αντίσταση να βρίσκεται στα 2,224 ευρώ, και η στήριξη στα 2,102 ευρώ.

Η μετοχή της Τέρνα Ενεργειακής έκλεισε στα 7,23 ευρώ με κέρδη 0,14%, παραμένοντας σε πλευρική κίνηση στο εβδομαδιαίο γράφημα, με το σήμα αγοράς να διατηρείται, και με την αντίσταση να βρίσκεται στα 7,528 ευρώ, και η στήριξη στα 7,192 ευρώ.

Μικτά πρόσημα σημειώθηκαν στις αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων, με την απόδοση του πενταετούς να διαμορφώνεται στο 0,629% με πτώση 6,75%, και του δεκαετούς στο 1,512% με πτώση 3,26%.

  • Θεόδωρος Σεμερτζίδης, CEFA
  • http://new-economy.gr/

Τα παραπάνω εκφράζουν προσωπικές απόψεις, και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας.