Τελικά τι τόσο κακό είπε ο Μπογδάνος; του Νικήτα Παπαντωνίου*

Τελικά τι τόσο κακό είπε ο Μπογδάνος;

του Νικήτα Παπαντωνίου*

Ο κύριος Μπογδάνος έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει κάθε πολιτικός που εκπροσωπεί ένα δεξιό, λέμε τώρα, κόμμα. Τι είπε δηλαδή, ότι όλη η αριστερά ψήφισε μία ακόμη φορά κατά του συμφέροντος της Ελληνικής χώρας. Αφορμή για αυτό ήταν η συμφωνία της χώρας, με όλες τις παραλείψεις της, με την κυβέρνηση της Γαλλίας για θέματα άμυνας και κατά επέκταση ασφάλειας. Ο κύριος Μπογδάνος έδειξε ότι υπάρχει μία ιστορική συνέπεια και συνέχεια για τα κόμματα της αριστεράς, δηλαδή στην βουλή τονίσθηκε ότι ειδικά το ΚΚΕ προτιμά να συμπορευτεί με τον εχθρό προκειμένου να εξοντωθεί το σύστημα της αστικο-τσιφλικάδικης επικρατούσας τάξης κάτι το οποίο δεν αποτελεί μία αναχρονιστική ιδεολογία αλλά έχει τονισθεί πολλάκις από στελέχη του ΚΚΕ όπως ο κύριος Παφίλης.

Συχνές είναι άλλωστε οι δηλώσεις κεντρικών προσώπων του ΚΚΕ που λένε ότι όταν θα έχουμε τους Τούρκους εισβολείς τότε οι Έλληνες κομμουνιστές θα βρουν τρόπο να πολεμήσουν τον Ελληνικό στρατό με σκοπό να ξαναγράψουν την Ελληνική ιστορία εγκαθιδρύοντας μία κομμουνιστική διακυβέρνηση. Ταυτόχρονα στο ΚΚΕ επικαλούνται την αστική δημοκρατία στα έδρανα της βουλής ως μέσο επιβολής του νόμου οι άνθρωποι που θέλουν να ρίξουν το αστικό πολίτευμα και από αυτό βγάζουν 7.000 ευρώ το μήνα….

Όταν τελείωσε την ομιλία του ο κύριος Μπογδάνος τότε εμφανίστηκε η κυρία Αναγνωστοπούλου και χαρακτήρισε τον κύριο Μπογδάνο ακροδεξιό ως συνώνυμο του φασίστα και ζήτησε από τον κύριο Δένδια να τον επαναφέρει στην τάξη, προσπαθώντας να υπερασπιστεί την διαχρονική αξία του ΚΚΕ. Εκεί εμφανίστηκε ο κύριος Παφίλης, με την ιδιόμορφη η αλήθεια προφορά του, και στόλισε τον κύριο Μπογδάνο ως φαστίστα δοσίλογο, προδότη και ρουφιάνο, όπως και όλη την δεξιά πτέρυγα του κοινοβουλίου, πάντα ως εχθρός του άδικου αστικού κράτους με 7.000 ευρώ μισθό και ένσημο κανένα, πλην οικοδόμου στα παιδικά του χρόνια κατά δήλωση του.

Στην ομιλία του ο κύριος Μπογδάνος τόνισε ότι διαχρονικά το ΚΚΕ κοίταξε πρώτα το κομμουνιστικό συμφέρον και μάλλον ποτέ το εθνικό γιατί απλά η πολιτική ιδεολογία της εξίσωσης όλων προς το συμφέρον του κόμματος αποτελεί και αποτελούσε την πρώτη προτεραιότητα του κόμματος…. Άλλωστε τονίσθηκε στην βουλή από τον κύριο Μπογδάνο ότι κατά τον κύριο Γρίβα το Ελληνικό κράτος είχε τρεις εχθρούς με κυριότερο του κομμουνιστές ενώ έφερε παραδείγματα της αντεθνικής συμπεριφοράς του ΚΚΕ στον Β παγκόσμιο πόλεμο αλλά και στην μικρασιατική καταστροφή τα οποία αποτελούν και ιστορικές αλήθειες. Κλείνοντας η παράσταση στην βουλή ήρθε ο κύριος Δένδιας και στοχοποίησε τον κύριο Μπογδάνο αδειάζοντας τον και οδηγώντας τον στην διαγραφή του από την Νέα Δημοκρατία.

Βάζοντας λοιπόν τα πράγματα λίγο σε σειρά εξάγονται τα εξής συμπεράσματα

  1. Στην χώρα υπό την καθοδήγηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, η Νέα Δημοκρατία έχει γίνει νέο ΠΑΣΟΚ όπου η αριστερά είναι η σύζυγος και η δεξιά η ερωμένη, και ως γνωστόν της συζύγου δεν της χαλάμε το χατίρι ακολουθώντας το μότο happy wife happy life.
  2. Στην Ελληνική βουλή αλλά και στην Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν τους πείραξε το να λέγεται φασίστας και ρουφιάνος κάποιος αλλά οι πολιτικές αλήθειες κατά της αριστεράς ειπωμένες με τον πιο πολιτισμένο τρόπο.
  3. Τελικά η λεγόμενη αστική δημοκρατία υπάρχει μόνο στα χαρτιά καθώς ο κύριος Μπογδάνος πολύ πολιτισμένα θα έκανε κάποιες διαπιστώσεις και άκουσε απαντήσεις που ούτε καν στο καφενείο δεν λέγονται, από το σύνολο της αριστεράς χωρίς το προεδρείο της βουλής να μπει στο κόπο να μαζέψει τον κύριο Παφίλη. Αλλά είπαμε σε αυτήν την χώρα το μεγαλύτερο προστατευόμενο είδος είναι η αριστερά και οι κομμουνιστές φτάνοντας στο σημείο ο Κυριάκος να την προστατεύει ως κόρη οφθαλμού προφανώς ως κατάλοιπο της συμμαχίας με τον Χαρίλαο Φλωράκη επί εποχής Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, άλλωστε το χούι φεύγει τελευταίο.
  4. Ακούστηκε από πολλούς ότι αφενός ο κύριος Μπογδάνος σε πολλά είχε δίκιο αλλά δεν ήταν η ώρα να ειπωθούν ειδικά από βήμα της βουλής. Μεγαλύτερο λάθος δεν υπάρχει. Πολιτικά υπήρχε μία συζήτηση για την συμφωνία με την Γαλλία και αυτή καταψηφίστηκε από το ΚΚΕ και την υπόλοιπη αριστερά. Το μόνο που έγινε από τον κύριο Μπογδάνο ήταν να τονίσει ότι η αριστερά ανέκαθεν ήταν ενάντια στο εθνικό συμφέρον, αν δεν το έκανε τώρα πότε θα γινόταν; Η πολιτική διαμάχη γίνεται πάντα στην βουλή με αφορμή τα νομοσχέδια ή τις επερωτήσεις, τουλάχιστον σε αυτό που όλοι οι νοήμονες και γνωρίζοντες λέμε στα πλαίσια της λειτουργίας της περιβόητης αστικής δημοκρατίας. Καιρός λοιπόν είναι να εφαρμόζουμε την αστική δημοκρατία και όχι την λαϊκή, διότι έτσι Ευρωπαϊκό κράτος δεν θα γίνουμε ποτέ.
  5. Ο κύριος Μπογδάνος έχει υποπέσει σε πολλά πολιτικά λάθη που θα μπορούσε να τιμωρηθεί αυστηρά για αυτά όχι όμως για το συγκεκριμένο 20λεπτο στη Βουλή που του στοίχισε τη διαγραφή του από την κοινοβουλευτική ομάδα της Ν.Δ.

Το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι προκειμένου ο Κυριάκος Μητσοτάκης να ξαναβγεί στις εκλογές, έχει απεμπολήσει κάθε τι δεξιό από τον πολιτικό του λόγο. Προσπαθεί να γίνει Σημίτης χωρίς να έχει τις προδιαγραφές για να γίνει ως πολιτικό κεφάλαιο. Εκμεταλλεύεται το brand  της Νέας Δημοκρατίας ως κέντρο δεξιό κόμμα και περνάει κέντρο αριστερές ιδεολογίες προσπαθώντας να κερδίσει το κεντρώο ακροατήριο. Το πολιτικό λάθος του λοιπόν είναι ότι έτσι θα αφήσει άλλη μία γενιά να πιστέψει τα περί αρεστής πολιτικής θέσης της αριστεράς, αφήνοντας τον χώρο ώστε ένας επόμενος Τσίπρας ή Βαρουφάκης να διοικήσουν στο μέλλον τη χώρα οδηγώντας την καταστροφή. Προτείνω λοιπόν στον Κυριάκο μας να ακούσει τα σοφά λόγια της κυρίας Θάτσερ, «Εάν δίνεις προσοχή στην κοινή γνώμη και στα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, τότε δεν κυβερνάς, αλλά υπακούς».

κ. Νικήτας Παπαντωνίου-Καρτάλης είναι πρώην CFO της Nobacco, αναλυτής της Eurobank, σύμβουλος στο ΕΒΕΑ και νυν καθηγητής-επιχειρηματίας στην εταιρεία Διακρότημα. Είναι πτυχιούχος φυσικός με μεταπτυχιακές σπουδές στα εφαρμοσμένα μαθηματικά, τα χρηματοοικονομικά-διοίκηση καθώς και στο marketing management, ενώ μεταξύ άλλων έχει πιστοποίηση σε IFRS λογιστικά πρότυπα. Παράλληλα, είναι Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής της Νέας Δεξιάς