Τελευταία μέρα για τις αιτήσεις για το Επίδομα Παιδιού Α21

Σήμερα στις 18.00 θα κλείσει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για το Επίδομα Παιδιού Α21, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).

Η πλατφόρμα για το Επίδομα Παιδιού Α21 θα κλείσει προσωρινά, έως και τις 30/3/2023, για να γίνει η επεξεργασία των αιτήσεων και η εκκαθάριση της πληρωμής του πρώτου διμήνου έτους 2023, αναφέρει ο ΟΠΕΚΑ.

Οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους στην πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ www.idika.gr ή μέσω του διαδικτυακού τόπου www.opeka.gr με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης του δικαιούχου στο TAXISnet.

Το δικαιούμενο ποσό θα υπολογιστεί βάσει των εξαρτώμενων τέκνων που θα δηλωθούν στην αίτηση Α21 έτους 2023 και του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος που οι δικαιούχοι είχαν το φορολογικό έτος 2021.

Αλλαγές στις αιτήσεις του 2023
Στις αλλαγές περιλαμβάνεται ο έλεγχος της φοίτησης των εξαρτώμενων τέκνων στην υποχρεωτική εκπαίδευση -από τον παιδικό σταθμό έως και το γυμνάσιο- και η επάρκεια της φοίτησης είναι υποχρεωτική στην καταχώριση της αίτησης, όπου πρέπει να περιλαμβάνονται:

  • Η σχολική μονάδα
  • Η τάξη
  • Ο αριθμός μητρώου μαθητή
  • Το έτος ολοκλήρωσης υποχρεωτικής εκπαίδευσης