Τελετή παράδοσης – παραλαβής στο υπουργείο Εσωτερικών – Τι δήλωσε η υπηρεσιακή υπουργός Καλλιόπη Σπανού

Σε εγκάρδιο κλίμα ολοκληρώθηκε η τελετή παράδοσης – παραλαβής καθηκόντων του υπουργού Εσωτερικών από τον Μάκη Βορίδη στην υπηρεσιακή υπουργό Καλλιόπη Σπανού.

Στη σύντομη δήλωσή της η κυρία Σπανού ανέφερε ότι θα εργαστεί με όλες τις δυνάμεις της για να πάνε όλα καλά και να διεξαχθεί ομαλά η προεκλογική περίοδος: «Προτεραιότητά μας είναι να έχουμε μια ομαλή προεκλογική περίοδο, να πάνε οι διαδικασίες όπως πρέπει και να μπορεί να εκφραστεί η λαϊκή βούληση με την ακεραιότητα που πρέπει να εκφραστεί… Θα τα πάμε πολύ καλά, έχω τη βεβαιότητα ότι η υπηρεσία θα έχει προετοιμάσει όλες τις διαδικασίες και την υποδομή που χρειάζεται για την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών».

Από την πλευρά του, καλωσορίζοντας την κυρία Σπανού ο Μάκης Βορίδης έκανε λόγο για μια διακεκριμένη καθηγήτρια και με μεγάλη πείρα και ιστορία στα ζητήματα της δημόσιας διοίκησης, κυρίως από τη σκοπιά του ελέγχου της δημόσιας διοίκησης μέσω της θητείας της ως Συνήγορος του Πολίτη.

Ο απερχόμενος υπουργός δεν προέβη σε απολογισμό έργου καθώς αυτό συνέβη σε ειδική τελετή την περασμένη εβδομάδα. Ευχαρίστησε θερμά τα στελέχη, τους εργαζόμενους και τους μετακλητούς υπαλλήλους του υπουργείου για το έργο που επιτελέστηκε στην τετραετία και τόνισε: «Τίποτα από αυτά που υλοποιήθηκαν δεν θα μπορούσαν να γίνουν εάν δεν είχαμε την αμέριστη υποστήριξη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του οποίου ήταν σαφής και ξεκάθαρη σε κάθε βήμα της προσπάθειας του υπουργείου».