(16/12) Χ.Α: Τεχνικές εικόνες και εκτιμήσεις από όλα τα πλάτη και μήκη

AΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΑΝΘΟΣ:  Χρησιμοποιώντας αυτή τη φορά δίωρα διαγράμματα για να πιάσουμε το βραχυχρόνιο σφυγμό τους πάνω στο νέο νομοσχέδιο

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Το πρώτο διαγραμματικό Xray γίνεται στη μετοχή της με τεχνικούς χορηγούς τα Bollinger Bands, τo Ichimoku Cloud, τον Relative Strength Index και τον ανοδικό στροφέα συντήρησης ο οποίος και προκάλεσε, στα 2,78 ευρώ,  την  άμεση ανοδική  αντίδρασή της.

  • Τώρα όμως για να μπορέσουμε να πούμε ότι θα υπάρξει συνέχεια της υπάρχουσας κίνησης θα πρέπει η μετοχή να διέλθει με δυνάμεις άνω των 3 με 3,08 ευρώ. Μόνο τότε θα μπορέσει να θέσει ως επόμενο στόχο τα υψηλά του Νοεμβρίου στα 3,15 ευρώ.
  • Στην αντίθετη περίπτωση που δηλώσει δυσπραγία ανοδικής διαφυγής θα πρέπει να αναμένουμε ένα νέο καθοδικό pullback προς τα 2,84 με 2,76 ευρώ. Γενικά και οι 3 τεχνικοί δείκτες είναι στο «ναι μεν αλλά» ψάχνοντας το αίτιο για να καθαρίσουν το τοπίο.

Alpha Bank: Παρά την γρήγορη ανοδική αντίδραση της μετοχής πάνω στη μεσοπρόθεσμη ανοδική γραμμή τάσης D, στα 1,76 ευρώ, δε δείχνει προς το παρόν έτοιμη να περάσει με δύναμη πάνω από το επίπεδο του 1,90 με 1,93 ευρώ απειλώντας έτσι το διαγραμματικό «μπαμπούλα» των 2 ευρώ.

  • Εδώ ο μεν Ichimoku δίνει σαθρά σήματα αγοράς , ο  Bollinger αφαιρέθηκε από το chart  καθώς δημιουργεί  «θόρυβο» ενώ ο Relative προβάλει από τις 22 Νοεμβρίου ισχυρή αντίσταση σε μια περαιτέρω ανοδική κίνηση προς τα 2 ευρώ. Βάση των τεχνικών αυτών στοιχείο προκρίνεται το σενάριο μιας βραχυχρόνιας πλαγιοσταθεροποιητικής κίνησης εν αναμονή της κυρίαρχης τμήσης.

ΕΥΡΩΒ: Προβληματισμένη διαγραμματικά δείχνει να είναι η μετοχή της Eurobank καθώς στις προηγούμενες συνεδριάσεις έκανε «παραδόξως» μια εύκολη καθοδική διέλευση από το επίπεδο των 0,90 ευρώ προκαλώντας μάλιστα στη συνέχεια  βίαιη βύθιση πάνω στη  στήριξη των 0,8525 με 0,84 ευρώ.

  • Άμεσο ζητούμενο για τη συνέχεια είναι το επιτυχημένο «πάτημα» της μετοχής μέσα στη ζώνη από όπου διέρχονται: ο Bollinger, το Ichimoku Cloud , o καθοδικός στροφέας και το οριζόντιο κανάλι αντίστασης, στα 0,91 με 0,924 ευρώ για να ανοίξει ο δρόμος για το επίπεδο των 0,95 ευρώ.

ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Με τον ανοδικό βραχνά των 3,15 με 3,20 ευρώ έχει να κάνει εδώ και πολλές εβδομάδες η μετοχή της Πειραιώς, καθώς όποτε προσεγγίζει τα εν λόγω επίπεδα δηλώνει αδυναμία προσπέλασης με αποτέλεσμα συνεχόμενα pullback προς το επίπεδο ανάκτησης δυνάμεων 2,90 με 2,84 ευρώ. Επαναλαμβάνουμε για άλλη μια φορά ότι η ανοδική καταστρατήγηση των 3,20 ευρώ με ισχυρό όγκο συναλλαγών θα ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με την περιοχή των 3,60 ευρώ.

Γενικός Δείκτης: Τελικά μάλλον πάει να γεμίσει το ανοδικό χασματάκι…

Εικόνα

Δ.Ε.Η: Πάει μέχρι τώρα να κάνει ένα exhausted candlestick. Προσοχή για μια πιθανή βραχυχρόνια αρνητική αποτύπωση ενός Doji ή ενός Shooting Star…

Εικόνα

ΕΛΑΣΤΡΟΝ: Πήγαν για “ψάρεμα” πωλητών κάτω από τα 1,3700 ευρώ αλλά μάλλον δεν έπιασαν λέπι..

Εικόνα

ΕΧΑΕ: Έχει τμήσει ανοδικά τη 12ετή καθοδική γραμμή αντίστασης “D” και στους τελευταίους μήνες πατάει πάνω σε αυτή δίχως διάθεση να τη χάσει καθοδικά. Η ένδειξη αυτή θα πρέπει να μας προετοιμάζει για μεγάλη ανοδική κίνηση άνω των 6,70 ευρώ… Να, ένα καλό στοίχημα για το 2020.

Εικόνα

Ο.Π.Α.Π: Ανοδική λύση neckline μπορεί να δώσει πολύ υψηλές τιμές.. Προς το παρόν έχει μπροστά του τα 12,5000 ευρώ.

Εικόνα

***

GREEK FINANCE FORUM

Εθνική Τράπεζα: Στα 2,9990 ευρώ έκλεισε η μετοχή της ΕΤΕ, με άνοδο 1,45%. Και εν συντομία θα επαναλάβουμε πως είναι κλειδί η παραμονή υψηλότερα των 2,90 – 2,93 ευρώ και 2,82 – 2,85 ευρώ. Επαναλαμβάνουμε πως όσο η μετοχή μένει υψηλότερα, η εικόνα παραμένει πλήρως θετική. Με προοπτικές, ανά πάσα στιγμή, να δούμε αισθητά υψηλότερα επίπεδα. Ειδικότερα, οι επόμενες αντιστάσεις στόχος είναι στα 3,00 – 3,05 και 3,10 – 3,15 ευρώ. Διάσπαση και αυτών οδηγεί τη μετοχή στα 3,50 – 3,55 και 3,70 ευρώ.

ALPHA BANK: Τώρα όσον αφορά την ΑΛΦΑ, που έκλεισε στα 1,8960 ευρώ, +1,39%. Και εδώ ισχύει ότι στην ΕΤΕ. Ότι η διαγραμματική εικόνα παραμένει πλήρως θετική, με βάση την παραμονή υψηλότερα των 1,82 – 1,83 και 1,79 – 1,80 ευρώ. Τώρα με βάση αυτήν την παραμονή, ο στόχος είναι τα επίπεδα των 2,00 ευρώ. Ακόμη υψηλότερα, οι επόμενες αντιστάσεις είναι στα επίπεδα των 2,10 – 2,15 και 2,23 – 2,25 ευρώ.
  • Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.
Print Friendly, PDF & Email