Ταϊβάν: Πανικός μετά τη μετάδοση της «είδησης» ότι εισέβαλαν κινεζικές δυνάμεις στην Ταϊπέι

Σε απολογία προέβη τηλεοπτικό δίκτυο της Ταϊβάν επειδή μετέδωσε κατά λάθος ότι η Κίνα… εισέβαλε στη χώρα και ότι ο κινεζικός στρατός βρισκόταν στα περίχωρα της πρωτεύουσας Ταϊπέι. Σύμφωνα με το Bloomberg, η «είδηση» προκάλεσε πανικό στο διαδίκτυο.

Συγκεκριμένα, στις 7 το πρωί τοπική ώρα το δίκτυο Chinese Television Systems -το οποίο ανήκει εν μέρει στην κυβέρνηση της Ταϊβάν- δημοσίευσε τίτλο («σούπερ») στο κάτω μέρος της οθόνης, μέσω του οποίου ενημέρωνε το κοινό ότι οι κινεζικές δυνάμεις είχαν επιτεθεί προς διάφορες κατευθύνσεις κοντά στην Πόλη της Νέας Ταϊπέι.

«Η Πόλη της Νέας Ταϊπέι έχει πληγεί από κινεζικό κομμουνιστικό κατευθόμενο πύραυλο. Πλοία στο λιμάνι της Ταϊπέι έχουν εκραγεί, προκαλώντας ζημιές στις εγκαταστάσεις. Ο σταθμός Banqiao φέρεται ότι έχει πάρει φωτιά από εκρηκτικά τα οποία τοποθέτησαν ειδικές δυνάμεις» έγραφε ο συγκεκριμένος τίτλος.

Ο σταθμός ζήτησε συγγνώμη σε ζωντανή μετάδοση λίγες ώρες αργότερα, εξηγώντας ότι η ενημέρωση είχε παραχθεί για βίντεο πρόληψης καταστροφών της Πυροσβεστικής της Ταϊπέι και προβλήθηκε στον αέρα από λάθος ενός παραγωγού. Το CTS ανακοίνωσε ότι διεξάγει έρευνα για τη συγκεκριμένη «βαριάς μορφής αμέλειας» και ότι θα τιμωρήσει τα μέλη του προσωπικού του που είναι υπεύθυνα.