ΤΑ “ΣΑΪΝΙΑ” της ΠΕΙΡΑΙΩΣ, και η ντροπή που έχει χαθεί (γράφει ο Παύλος Α. Στράνας)

28th Annual The Greek Economy Conference by the American-Hellenic Chamber of Commerce, in Athens, on Dec. 5, 2017 / 28ο Ετήσιο Συνέδριο 'Η Ώρα της Ελληνικής Οικονομίας' απο το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, στην Αθήνα, στις 5 Δεκεμβρίου, 2017

ΤΑ “ΣΑΪΝΙΑ” της ΠΕΙΡΑΙΩΣ, και η ντροπή που έχει χαθεί

 • Γράφει ο Παύλος Α. Στράνας

Η Τράπεζα Πειραιώς είναι μία τράπεζα της οποίας η μετοχή έχει χάσει το 99% της αξίας που είχε, φυσικά εις βάρος των «ηλίθιων» μικρομετόχων της, που νομίζουν ότι το ΧΑΑ, είναι ένα κανονικό χρηματιστήριο, και η Πειραιώς μία κανονική Τράπεζα.

 • Αυτό μάλλον νομίζουν και οι σύμβουλοι του Μητσοτάκη, που δεν του λένε ότι έπρεπε να είχε βάλει φυλακή όλους τους διοικητές της τράπεζας, αλλά πώς να του το πουν αφού εμπνευστές της μεγάλης ληστείας είναι μάλλον στο περιβάλλον τους.

Έχετε καταλάβει φίλοι επενδυτές τι έχει γίνει με την Πειραιώς; ( Θα πούμε και για την ΜΙΓ, μη βιάζεστε).

 • Η μετοχή της Πειραιώς στις 31 Μαρτίου 2014 είχε τιμή ….67.333 ευρώ!!!. Ναι καλά διαβάσατε. 63 χιλιάδες επτακόσια τριάντα τρία ευρώ. Θα μου πείτε ενέσκηψε η λαίλαπα Τσίπρα – Βαρουφάκη τότε. Σωστά.

Στις 5 Ιουλίου 2019, όμως που δεν υπήρχε Τσίπρας, η μετοχή είχε τιμή 53,54 ευρώ, και στις 16 Ιανουαρίου 2020 είχε 54,44 ευρώ!!! Τα στοιχεία είναι από το ΧΑΑ, και στις τιμές έχουν υπολογιστεί όλα τα dilution που έχει υποστεί η μετοχή από ΑΜΚ.

 • Χτες η μετοχή έκλεισε στα 2 ευρώ !!! Από 67333 ευρώ το 2014, και από 54,44 ευρώ το 2020, σήμερα 2 ευρώ!!! Και ούτε ο Μεγάλου έχει πάει σπίτι του, ούτε κανένας έχει πάει φυλακή, που μία περιουσία του δημοσίου 67χιλιάδων τριακοσίων τριάντα τριών ευρώ ανά μετοχή, έχει γίνει ΔΥΟ ευρώ!!!

Και βέβαια η ατιμωρησία αποθρασύνει τους κλέφτες.


Τι έγινε αυτές τις μέρες με την ΜΙΓ;

 • Η μετοχή από 0,044 στις 20 Ιανουαρίου πήγε στο 0,1668 σήμερα και δεν ξέρω πόσο αύριο. Ποιος πήρε στις 21 Ιανουαρίου 400 χιλιάδες κομματάκια με 0,044 ;
  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΜΙΓ!!! Πόσα λεφτά έδωσε; 17700 ευρώ.

Πόσο κάνουνε οι μετοχές που πήρε πριν 15 μέρες σήμερα; 400000 Χ 0,1668 = 66720 ευρώ. Μπράβο ρε Μεγάλε πρόεδρε, πολύ καλή ….«μαντεψιά»!!!
Και δεν έχει επέμβει προσωπικά ο Μητσοτάκης να τον στείλει σπίτι του ΤΩΡΑ, και αυτόν, και τον Μεγάλου, και όλα τα σαϊνια της Πειραιώς, που όπως απαξίωσαν περιουσία του Δημοσίου δισεκατομμυρίων, τώρα με την ΜΙΓ, έτσι και δεν έμπαινε στη μέση ο Ηλιόπουλος, θα πούλαγαν τα καράβια στον …εαυτό τους τσάμπα, και θα έπαιρναν και την ΜΙΓ, σαν κουφάρι με τιμές μετοχής 0,000, αντε λίγα σεντς, μετρημένα στα δάκτυλα της μίας χειρός!

 • Α, υπάρχει και η επιτροπή κεφαλαιαγοράς που αφήνει να κοινοποιείται υποχρεωτική δημόσια πρόταση, χωρίς τιμή, που αφήνει τη μετοχή της ΜΙΓ, να διαπραγματεύεται, με την δημόσια πρόταση χωρίς τιμή στον αέρα, και υποτίθεται ότι όλοι αυτοί πληρώνονται για να εξασφαλίζουν την αξιοπιστία του ΧΑΑ.

Κύριοι,

Είστε όλοι μαζί η χειρότερη παρέα, που έχει ενσκήψει στο χρηματιστήριο, επιτροπές, διοικήσεις, σύμβουλοι του πρωθυπουργού, όλοι. Και απορώ με την οικονομική δημοσιογραφική οικογένεια. Απ έξω, απ έξω, και «όσοι ήξεραν επωφελήθηκαν…», και «θα κοστίσει στον Μεγάλου λίγο παραπάνω…». και τέτοιες αηδίες.

 • Να καταγγείλουν με στοιχεία στον εισαγγελέα, κανένας. Και δεν υπάρχει ένας μωρέ, ένας από αυτούς που θεωρούν τους εαυτούς τους σοβαρούς δημοσιογράφους, κάποιος από τις ενώσεις μετόχων, να βγει επώνυμα κα να κάνει μηνύσεις σε όλους αυτούς, που καταληστεύουν τους μικρομετόχους, που διανέμουν εσωτερική πληροφόρηση όπου τους γουστάρει, όλους εκείνους που δήθεν προστατεύουν θεσμικά την αξιοπιστία του ΧΑΑ, και παραμένουν μουγγοί μπροστά σε εγκλήματα.

Και φυσικά έχουν πάρει είδηση και τα ξένα λαμόγια, πόσο γελοίοι είμαστε και σαν διοικήσεις, και σαν ελεγκτικοί μηχανισμοί, και αγοράζουν τα χρυσαφικά της Ελλάδας, σε εξευτελιστικές τιμές.

 • Αλλά είπαμε, εδώ είναι Ελλάδα και οι “…Εξυπνιές” όχι μόνο δεν τιμωρούνται, αλλά επί πλέον γίνονται και οδηγός και για άλλες επιχειρήσεις, να απαξιώσουν τους μικρομετόχους με τα κόλπα Μεγάλου, και τις περίφημες δημόσιες προτάσεις προκειμένου να βγάλουν τις μετοχές τους από το ΧΑΑ, σε εξευτελιστικές τιμές σε σχέση με την τιμή εισαγωγής τους.

Διότι σου λένε, αφού το Δημόσιο αφήνει ατιμώρητους ανθρώπους που με τη διαχείριση των μετοχών που κατέχει στις Τράπεζες, το ζημιώνουν δισεκατομμύρια, σιγά μην ελέγξει έναν ιδιώτη επιχειρηματία, που θα ακολουθήσει ακριβώς τις ίδιες τακτικές.

 • Απλή, τετράγωνη λογική.

Όταν δεν τιμωρείς τον κλέφτη που κλέβει την περιουσία σου, θα ζητήσεις την τιμωρία του κλέφτη που κλέβει την περιουσία του διπλανού σου; Μπράβο στην ΠΕΙΡΑΙΩΣ που έδειξε το δρόμο, τόσο με την ΑΜΚ τη δική της, όσο και με τους σχεδιασμούς της στην ΜΙΓ πριν την εμφάνιση Ηλιόπουλου…

Αθάνατη Ελλαδάρα…
Με εκτίμηση 
Παύλος Α. Στράνας