ΤA ONE NIGHT STANDS ΤΟΥ TRADER ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΩΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ

ΑΡΘΡΟ ΦΙΛΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ: 

ΤA ONE NIGHT STANDS ΤΟΥ TRADER ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΩΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ

  • Σύμφωνα με τον Freud υπάρχουν δυο βασικά ένστικτα (δεν είχε προλάβει, βλέπετε, την εμφάνιση του τρίτου με τη Σάρον Στόουν): Το ένστικτο της ζωής και το ένστικτο του θανάτου.
Κύρια μορφή έκφρασης του πρώτου είναι η γνωστή σε όλους μας libido, δηλαδή η σεξουαλική ορμή, το ένστικτο της ηδονής που αποσκοπεί στην ικανοποίηση των σωματικών αναγκών (πχ. πείνα, σεξουαλική ικανοποίηση). Και τι σχέση -θα μου πείτε- έχει ο Freud, το σεξ και η libido  με το χρηματιστήριο και τους ασχολούμενους με το άθλημα; Πολύ μεγαλύτερη απ΄ότι νομίζετε:
  • Αρχικά πρέπει να κάνουμε το διαχωρισμό μεταξύ trading και one night stand αφενός και μακρόχρονης ερωτικής σχέσης και επένδυσης αφετέρου. Τα πρώτα δυο χαρακτηρίζονται από την ένταση, το πάθος  και τη διακαή επιθυμία για …αποθεωτική κορύφωση, ενώ τα τελευταία δυο αναφέρονται σε ένα μακροχρόνιο δεσμό με σχέσεις αφοσοίωσης και εμπιστοσύνης.
Κι επειδή η θεωρία είναι καλό να μετουσιώνεται σε πράξη, πάμε να εξετάσουμε το παραπάνω … τετράπτυχο με δυο χαρακτηριστικά παραδείγματα, έτσι για να γίνει πιο εύπεπτο το όλον:
  • Στην πρώτη περίπτωση:
Πηγαίνετε σε ένα μπαράκι αποφασισμένοι/ες (μη μας πούνε και ρατσιστές) να περάσετε μια απολαυστική νύχτα. Γίνεται το κονέ, και μετά από αρκετά μπλα μπλα και μερικούς άσπρους πάτους το one night stand στέφεται από επιτυχία. Σεξ μέχρι πρωίας, απόλυτη ικανοποίηση της libido.
  • Κάτι αντίστοιχο δεν συμβαίνει και με το άθλημα του trading; Εστιάζετε στο θήραμα (μια μετοχή), κάνετε μια ταχύτατη τεχνική ανάλυση, διακρίνετε όχι άσπρο αυτή τη φορά, αλλά ενεργοποιημένο διπλό πάτο και … ορμάτε. Πουλάτε προς το τέλος της συνεδρίασης και το one …day stand ολοκληρώνεται με τεράστια επιτυχία. Η libido στα ύψη. Η απόλυτη ηδονή.
Αυτά βέβαια σε περίπτωση που εξελιχθούν όλα κατ΄ ευχήν. Τι γίνεται όμως αν τα άστρα δεν είναι με το μέρος σας;
  • Άντε πάλι στο μπαράκι, ακολουθούν τα σχετικά (μην επαναλαμβανόμαστε), αλλά στο τέλος έρχεται μια μεγαλοπρεπής χυλόπιτα (μη μου πείτε ότι δεν γνωρίζετε τι σημαίνει αυτό, κανείς δεν θα σας πιστέψει). Πλήρης απογοήτευση, τα κεφάλια κάτω.
Αντίστοιχα στο trade που επιχειρείτε, βλέπατε διπλό πάτο, έλα όμως που αγνοήσατε MACD και λωρίδες Bollinger και η libido στα τάρταρα. Άντε τώρα να βρεις κίνητρο για το επόμενο!
  • Στη δεύτερη περίπτωση:
Αποφεύγετε τα μπαράκια και έχετε μια απόλυτα υγιή σχέση με τον/την αγαπημένο/η σας σύντροφο. Άριστες σεξουαλικές σχέσεις, απολαυστικές στιγμές διαρκείας
  • Στο ΧΑΑ είστε επενδυτής. Παντρεύεστε μια μετοχή γιατί την πιστεύετε και για μεγάλο χρονικό διάστημα ούτε καν διανοείστε να την αποχωριστείτε. Στο μπαούλο που λέμε.
Αν βέβαια η συμβίωση δεν κυλάει αρμονικά, ε, τότε υπάρχουν και τα διαζύγια…και από το/τη σύντροφο και από τη μετοχή, μια που και οι δυο διέψευσαν τις προσδοκίες σας.
  • Από εσάς λοιπόν εξαρτάται τι θα επιλέξετε, τι σας ταιριάζει περισσότερο. Αν το αίμα σας βράζει και αναζητάτε συνεχώς περιπέτειες, μάλλον σας εκφράζει περισσότερο η πρώτη δυάδα.
Αν είστε περισσότερο μεθοδικοί και συντηρητικοί τύποι, προφανώς κλίνετε προς το δεύτερο δίδυμο.
  • Βέβαια, υπάρχει πάντα και πολλές φορές είναι ευκταίος και ο συνδυασμός των παραπάνω (τουλάχιστον στο χρηματιστηριακό κομμάτι…  εκεί είναι επιτρεπτές οι απιστίες)

Όπως και να΄ χει η επιλογή είναι δική σας. Είτε έτσι, όμως, είτε αλλιώς, μην ξεχνάτε: Τη libido και τα μάτια σας!!!