Τα νέα σήματα που δίνουν οι χάρακες στην τρέχουσα ανοδική προσπάθεια του Χ.Α

AENAON MARKETS: ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ 22/02/2019

*** Επιτέλους, μετά από 136 μέρες ο Γενικός Δείκτης του ελληνικού χρηματιστηρίου ανέβηκε το διαγραμματικό σκαλοπάτι των 660 μονάδων δραπετεύοντας έστω και βραχυχρόνια από τα διαγραμματικά «κεσάτια» των 610 με 650 μονάδων. Η ανοδική αυτή διαφυγή εάν επιβεβαιωθεί στις επόμενες συνεδριάσεις δίνει το δικαίωμα στο δείκτη να ατενίζει τη σημαντική ζώνη αντίστασης των 710 με 700 μονάδων.

Επίπεδο, όπου εάν στη συνέχεια διαρραγεί με ισχυρό αγοραστικό τζίρο συναλλαγών θα απελευθερώσει ανοδικές δυνάμεις, που μπορούν να οδηγήσουν το Γενικό Δείκτη στο κατώφλι του περασμένου καλοκαιριού, στις 742 με 780 μονάδες. Βέβαια για να αποτυπωθεί στο ημερήσιο διάγραμμα τιμών μια τέτοιου μεγέθους ανοδική κίνηση θα πρέπει να κυλήσει αρκετό νερό στο αυλάκι των πολιτικοοικονομικών δρώμενων. Προς  το παρόν αυτό, που αρκεί στους αγοραστές είναι η διατήρηση του δείκτη μέσα στο εν εξελίξει ανοδικό κανάλι, πού έχει ως κάτω όριο διακύμανσης τις 657 μονάδες.

*** Στον δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE 25 η υποψία του μεσοπρόθεσμου ανοδικού στροφέα, που είχαμε αναλύσει στην προηγούμενη εβδομαδιαία τεχνική ανάλυση συνεχίζει να καλλιεργείται δίνοντας πνοές στους αγοραστές για το επίπεδο αντίστασης των 1855 μονάδων. Σε βραχυχρόνιο πεδίο ο δείκτης παραμένει μέσα στο ανοδικό κανάλι του περασμένου Δεκεμβρίου έχοντας ως κάτω πλευρά την περιοχή στήριξης των 1750 με 1735 μονάδων, όπου δε πρέπει να τμηθεί καθοδικά, καθώς θα ενεργοποιήσει  πιθανές έντονες ρευστοποιήσεις αποκόμισης κερδών.

*** Μετά από αρκετές εβδομάδες πλαγιοκαθοδικής κίνησης ο ΔΤΡ διέσπασε ανοδικά τη καθοδική γραμμή τάσης “R”  παίρνοντας στην κυριολεξία τα ηνία της  επενδυτικής ψυχολογίας. Το ιδεατό για τη συνέχεια είναι να «πατήσει» με επιτυχία πάνω από το επίπεδο των 470 μονάδων και να κινηθεί με διαγραμματικό θράσος προς το όριο των 500 μονάδων. Αρπαγή των 500 μονάδων θα ανοίξει το δρόμο για το πεδίο μεσοπρόθεσμης αλλαγής τάσης στις 550 με 563 μονάδες.

Απόστολος Μάνθος – Υπεύθυνος: Τεχνικής  Ανάλυσης & Επενδυτικής Στρατηγικής

Τwitter @ManthosChartist

  • Ευριπίδου  9
  • 6ος Όροφος
  • 105 61  Αθήνα
  • Τηλ:  (+30) 210 6829898 

 http://www.aenaonmarkets.com


ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ

Το μήνυμα αυτό (συμπεριλαμβανομένων των επισυναπτόμενων εγγράφων) είναι εμπιστευτικό και προορίζεται για χρήση μόνο από τον αποδέκτη του, καθώς ενδέχεται να προστατεύεται από το επαγγελματικό απόρρητο και να περιέχει ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα ή οικονομικά στοιχεία.

  • Οιαδήποτε μη εξουσιοδοτημένη χρήση, αντιγραφή, κοινοποίηση του περιεχομένου του ή αναμετάδοση του συγκεκριμένου μηνύματος, εν όλω ή εν μέρει, απαγορεύεται αυστηρά. Σημειώνεται ότι τα ηλεκτρονικά μηνύματα μπορεί πολύ εύκολα να παραποιηθούν.

Η Aenaon Markets Ltd δε φέρει ευθύνη για την εσφαλμένη ή μη ολοκληρωμένη μετάδοση του περιεχομένου των μηνυμάτων καθώς και για οιαδήποτε καθυστέρηση στη λήψη τους ή για οιαδήποτε ζημία του συστήματός σας. Η Aenaon Markets Ltd σε καμία περίπτωση δεν εγγυάται την ακεραιότητα του ηλεκτρονικού μηνύματος, ούτε ότι αυτή η επικοινωνία είναι ελεύθερη ιών, υποκλοπών ή παρεμβολών.

Print Friendly, PDF & Email