Τα νέα επεισόδια στα δικαστικά της οικογένειας Αγγελόπουλου

Η δικαίωση για Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο και η μήνυση κατά αναπληρωτή καθηγητή Νευρολογίας

Νέα επεισόδια στη δικαστική διαμάχη της οικογένειας Αγγελόπουλου. Η εφημερίδα, Real News αναφέρει σήμερα πως οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός κατέθεσαν μήνυση κατά του αναπληρωτή καθηγητή Νευρολογίας, Νικόλαου Σκαρμέα.

  • Πρόκειται για τον πραγματογνώμονα, του οποίου οι ισχυρισμοί απέφεραν τη δικαστική δικαίωση του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου σε πρώτο βαθμό στη δίκη για τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει και σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες της ΚΑΕ δεν του επιτρέπουν να διοικήσει τις επιχειρήσεις τους.
  • Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, τον κατηγορούν για ψευδορκία.

Οι αδελφοί Αγγελόπουλοι ισχυρίζονται ότι ο πατέρας του πάσχει από εκφυλιστική και μη επιδεχόμενη ιάσεως νόσο. Ο κ. Σκαρμέας από την πλευρά του ζητά να μην ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον του και να τεθεί στο αρχείο η μήνυση, καθώς όπως υποστηρίζει, δεν έχει καταθέσει κανένα ψευδές περιστατικό, ούτε και απέκρυψε την αλήθεια.

  • Ισχυρίζεται ότι ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος έχει μεν κάποια νοητικά ελλείμματα, αναφορικά με την έκφραση του λόγου, αλλά δεν εμφανίζει σοβαρή διαταραχή πολλαπλών νοητικών λειτουργιών, οδηγουσών σε σαφή ελλείμματα ως προς την καθ’ ημέρα ατομική, οικογενειακή και επαγγελματική δραστηριότητα.

ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ το Ανώτατο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Ελβετίας δικαίωσε τους Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο καθώς εξέδωσε απόφαση με την οποία ουσιαστικά τους αναγνωρίζει ως μετόχους και νόμιμους εκπροσώπους της παναμέζικης εταιρείας Grattan, μέσω της οποίας η οικογένεια ελέγχει την ελβετική Ferrowohlen.

Το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο – αντίστοιχο του Αρείου Πάγου στην Ελλάδα – ακύρωσε προγενέστερη απόφαση του Εμποροδικείου του Ααράου, κρίνοντας ότι δεν έλαβε υπόψη τη νομοθεσία του Παναμά, βάσει της οποίας πρέπει να καθορισθεί ποιος εκπροσωπεί την παναμέζικη εταιρεία και ποιοι είναι οι μέτοχοί της.

Είχαν προηγηθεί αντίστοιχες αποφάσεις παναμαϊκών και ελληνικών δικαστηρίων, που δικαίωσαν τους αδελφούς Αγγελόπουλους.

Το βασικό θέμα που κρίνεται ενώπιον των δικαστηρίων είναι αν τα δύο αδέλφια είναι ισότιμοι μέτοχοι-εταίροι σε επιχειρήσεις της οικογένειας (όπως η παναμέζικη Grattan και η ελβετική Ferrowohlen), ή αν οι συμμετοχές τους αποτελούν δωρεά του πατέρα τους, η οποία μπορεί να ανακληθεί.

Print Friendly, PDF & Email