Τα μεταρρυθμισμένα… αμύγδαλα του Μητσοτάκη «Βλέπω, άρχισες τις μεταρρυθμίσεις…»

Τα μεταρρυθμισμένα… αμύγδαλα του Μητσοτάκη

  • «Βλέπω, άρχισες τις μεταρρυθμίσεις…» είπε με σαφέστατη ειρωνική διάθεση ο Αλέξης Τσίπρας μπαίνοντας στο γραφείο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή

ΒΗΜΑτοδότης

«Βλέπω, άρχισες τις μεταρρυθμίσεις…» είπε με σαφέστατη ειρωνική διάθεση ο Αλέξης Τσίπρας μπαίνοντας στο γραφείο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή (φωτογραφία).
Ας δούμε τι είδους μεταρρυθμίσεις έκανε ο Πρωθυπουργός στο γραφείο του που εντυπωσίασαν τον κ. Τσίπρα από τη φωτογραφία που φρόντισα να τραβήξω.

Πρώτα απ’ όλα σε περίοπτη θέση υπάρχει ένα πιατάκι με καβουρντισμένα ανάλατα αμύγδαλα (τα οποία, όπως μου ειπώθηκε, συχνά τα τρώει για πρωινό ο κ. Μητσοτάκης). Δίπλα ακριβώς ένα άλλο μπολ με αμυγδαλωτά βουτηγμένα σε μαύρη σοκολάτα.

Ενα laptop της Apple (ανοικτό στο site του Πρωθυπουργού), μία γλάστρα με βασιλικό (φρεσκοποτισμένο). Μου είπαν επίσης ότι και ο πατέρας του Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είχε πάντοτε στο γραφείο του βασιλικό, κρητικά κομπολόγια (από κεχριμπάρι), ένα κοντρόλ της τηλεόρασης, μερικά μπλοκάκια για πρόχειρες σημειώσεις, διακοσμητικά γραφείου και ένα βιβλίο με τίτλο «Περί του επιχειρηματικού κράτους και της οικονομικής θεωρίας».

… Kαι ο «Ινδιάνος» του Τσίπρα

Ο κ. Τσίπρας δεν δέχθηκε ποτέ να φωτογραφηθεί το γραφείο του στη Βουλή όταν ήταν πρωθυπουργός. Αλλά από τηλεοπτικά πλάνα στο γραφείο του στο Μαξίμου, υπήρχαν πούρα Αβάνας, κομπολόγια και διάφορα δώρα που πήρε από τις συναντήσεις που είχε με αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων. Ητοι μια μπάλα αντιστρές, ένα τασάκι Τσε Γκεβάρα, μία πένα δώρο του Μεντβέντεφ, μία άλλη πένα δώρο του κινέζου προέδρου, έναν… Ινδιάνο (τοτέμ) δώρο του Μοράλες, ένα καραβάκι δώρο από το ταξίδι του στην Ιθάκη, όταν εξήγγειλε την έξοδο από τα μνημόνια.