Τα Ιωάννινα αποχαιρετούν τον Ηπειρώτη Πρόεδρο Κ. Παπούλια

Συγκίνηση και θλίψη έχει προκαλέσει στα Ιωάννινα, αλλά και ολόκληρη την Ήπειρο η είδηση του θανάτου του Κάρολου Παπούλια.

Ανακοινώσεις και μηνύματα για την απώλεια του Κάρολου Παπούλια εξέδωσαν φορείς της αυτοδιοίκησης και βουλευτές των Ιωαννίνων.

Ο Δήμος Ιωαννιτών, με ανακοίνωσή του, εκφράζει την βαθιά του θλίψη για το θάνατο του Κάρολου Παπούλια.

“Ο Κάρολος Παπούλιας υπήρξε από τους ανθρώπους που αγάπησαν βαθιά τον τόπο τους  και τον τίμησε απ΄όλα τα αξιώματα που υπηρέτησε.

Η προσφορά του ήταν ιδιαίτερα σημαντική στην εξωστρέφεια της πόλης και στην ανάπτυξη των διμερών σχέσεων με την Αλβανία.

Από τους καλύτερους γνώστες της διεθνούς πολιτικής και διπλωματίας αφήνει το στίγμα του στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Η Ήπειρος γίνεται φτωχότερη με την απώλειά του”, σημειώνει.

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Μωυσής Ελισάφ, σε ανάρτησή του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης σημειώνει:

“Ο Κάρολος Παπούλιας υπήρξε από τους ανθρώπους που αγάπησαν βαθιά τον τόπο τους και τον τίμησε απ΄όλα τα αξιώματα που υπηρέτησε. Η Ήπειρος γίνεται φτωχότερη με την απώλειά του”.

Ο Δήμαρχος, ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Πωγωνίου εκφράζουν τη βαθύτατη θλίψη τους για το θάνατο του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια.

“Ο Κάρολος Παπούλιας υπήρξε σπουδαία προσωπικότητα με πολιτικό ήθος και συνέπεια  και είχε αφιερώσει τη ζωή του στη Δημοκρατία και το κοινό καλό.

Σε όλη τη διάρκεια του πολιτικού του βίου αλλά και μετέπειτα συνδέονταν στενά με το Δήμο Πωγωνίου, με την Πωγωνιανή να αποτελεί για τον Κάρολο Παπούλια αγαπημένο ησυχαστήριο και είχε αναπτύξει σχέσεις ζωής με τους κατοίκους της περιοχής.

Εκφράζουμε τη βαθιά θλίψη μας και τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και τους οικείους του”, αναφέρεται στο ψήφισμα.

Τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του Κάρολου Παπούλια εκ μέρους όλων των Ζαγορισίων εκφράζει ο Δήμαρχος Ζαγορίου Γιώργος Σουκουβέλος.

Στη σχετική ανακοίνωση σημειώνει: “Ο Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος με τιμούσε με την φιλία του, υπηρέτησε με ευπρέπεια τον δημόσιο βίο. Τίμησε τον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας στην πιο κρίσιμη μεταπολιτευτική περίοδο της χώρας μας με μετριοπάθεια και σύνεση.

Αγάπησε το Ζαγόρι μας όσο κανείς άλλος, απέκτησε σπίτι στους Φραγκάδες και σε κάθε ευκαιρία που του δινόταν έδειχνε πόσο αγαπούσε την περιοχή μας. Θα θυμάμαι πάντα ότι όταν χρειάστηκε πρoσέφερε τις υπηρεσίες του στο Ζαγόρι μας με αποτελεσματικότητα και διακριτικότητα.

Εκ μέρους όλων των Ζαγορίσιων εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του.

Καλό ταξίδι αγαπητέ μας Πρόεδρε”.

Η βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Κεφάλα σε δήλωσή της σημειώνει:

“Ένας καλός πατριώτης, ένας ευπατρίδης πολιτικός, ο Ηπειρώτης πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας δεν είναι πια κοντά μας.

Θα τον θυμόμαστε για την προσφορά του από τις θέσεις που υπηρέτησε στην μακρά πολιτική πορεία του και για τον ήπιο πολιτικό λόγο του, την αξιοπρέπεια και τα μηνύματα ενότητας που εξέπεμπε.

Συλλυπητήρια στην οικογένειά του”.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

“Είχαμε σήμερα την απώλεια του συμπατριώτη μας ευπατρίδη Ηπειρώτη και πολιτικού Κάρολου Παπούλια, βουλευτή Ιωαννίνων για 26 χρόνια, υπουργού Εξωτερικών και προέδρου της Δημοκρατίας για δυο συνεχόμενες θητείες.

Η ενεργός συμμετοχή του στην Εθνική Αντίσταση και στον αντιδικτατορικό αγώνα έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη μετέπειτα πολιτική διαδρομή του. Προασπίστηκε με σθένος την προβολή της χώρας μας και του γενέθλιου τόπου ως παράγοντα σταθερότητας και ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, ενώ συνέβαλε καθοριστικά στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και ενότητας.

Με συγκίνηση και θλίψη απευθύνουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του”.