Τα δημοσκοπικά χαστούκια στον ΣΥΡΙΖΑ θα αλλάξουν τη στρατηγική της Κουμουνδούρου;

Τα δημοσκοπικά χαστούκια στον ΣΥΡΙΖΑ θα αλλάξουν τη στρατηγική της Κουμουνδούρου;

Σε απόλυτο βέρτιγκο βρίσκεται η ομάδα επικοινωνίας και στρατηγικού σχεδιασμού του ΣΥΡΙΖΑ μετά από τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων που καταδεικνύουν τη δημοσκοπική καθίζηση…
…..

Διατηρεί το μεγάλο προβάδισμα της τάξης των 15,6 μονάδων η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στη δημοσκόπηση της MARC που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha. «Όχι» στις διαδηλώσεις εν μέσω πανδημίας λέει η πλειοψηφία.

Στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 36,1%, έναντι 20,5% του ΣΥΡΙΖΑ, διαφορά δηλαδή 15,6 μονάδων. Ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 6,5%, το ΚΚΕ με 5,2%, η Ελληνική Λύση με 4,2%, το ΜέΡΑ25 με 2,8%. Άλλο κόμμα προτιμά το 4,6%. Στο 3,4% το άκυρο/λευκό, στο 11,7% οι αναποφάσιστοι. «Δεν θα ψηφίζω» απαντά το 5%.

Δείτε εδώ αναλυτικά τα ευρήματα της δημοσκόπησης


Δημοσκόπηση Metron Analysis: Άνετο προβάδισμα ΝΔ (κάρτες)

Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού και η μεγάλη πίεση το σύστημα υγείας, παίζουν καταλυτικό ρόλο στην διαμόρφωση της ψυχολογίας των πολιτών, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis, για λογαριασμό του Mega, χωρίς ωστόσο να αλλάζουν την «μεγάλη εικόνα», που συμπυκνώνεται σε μία πολιτική ηγεμονία της ΝΔ.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρεί μεγάλο προβάδισμα 23 μονάδων απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα στο ερώτημα σχετικά με την καταλληλότητα για την πρωθυπουργία και η ΝΔ προβάδισμα 11,8 ποσοστιαίων μονάδων απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, από 13,2 μονάδες στην αντίστοιχη έρευνα τον Φεβρουάριο. Μάλιστα, ο επικεφαλής της εταιρείας Στράτος Φαναράς είπε στο Μega ότι η εκτίμηση – όχι η πρόθεση – ψήφου δίνει από 43% ως 46% στη ΝΔ, από 26% ως 28% στον ΣΥΡΙΖΑ και γύρω στο 8% στο ΚΙΝΑΛ.

Δείτε όλη την δημοσκόπηση: