Τα Χριστούγεννα στις μπλούζες των νοσηλευτριών – Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες που έρχονται καθημερινώς από τις ΜΕΘ

Τα Χριστούγεννα στις μπλούζες των νοσηλευτριών

  • Αυτές τις ημέρες στις ΜΕΘ όλης της χώρας, θα δείτε τις νοσηλεύτριες να γράφουν με μαρκαδόρους τα ονόματά τους στις άσπρες μπλούζες τους, για να τις ξεχωρίζουν οι ασθενείς τους.
  • Θα τις δείτε, επίσης, να κουβαλούν μαζί τους μέσα στις ΜΕΘ τα τάμπλετ τους και τα κινητά τους ώστε να μπορέσουν οι ασθενείς για λίγα λεπτά να επικοινωνήσουν με τις οικογένειές τους λίγο πριν τους διασωληνώσουν…
Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες που έρχονται καθημερινώς από τις ΜΕΘ όλης της χώρας τη στιγμή που ο αριθμός των διασωληνωμένων παραμένει πάνω από 550 και ο αριθμός των νεκρών είναι και πάλι τριψήφιος. Το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό τούτες τις ώρες του σφοδρότατου δεύτερου κύματος του ιού βρίσκεται συνεχώς δίπλα στους ασθενείς.

Και ποιο νομίζετε πως είναι το καλύτερο δώρο που μπορείτε να κάνετε στους μαχητές και στις μαχήτριες της πρώτης γραμμής, δηλαδή στις νοσηλεύτριες, νοσηλευτές και ιατρικό προσωπικό των ΜΕΘ: «Το καλύτερο δώρο για όλους αυτούς είναι να προσέχετε να μην κολλήσετε, να μην αρρωστήσετε», μου είπε η καθηγήτρια Εντατικολογίας Αναστασία Κοτανίδου που δίνει μαζί με άλλους γιατρούς και νοσηλευτές τη μάχη ζωής εναντίον του αόρατου εχθρού: «Έτσι τους προστατεύουμε».

 

***

Χθες στις ΜΕΘ ενός άλλου νοσοκομείου αναφοράς, αυτό του Σωτηρία, υπήρχε μια μικρή χαρά. Μια παλαιστινιακή κατασκευαστική εταιρία που έχει την έδρα της στην Ελλάδα, πρόσφερε μονάδα ΜΕΘ με πέντε κρεβάτια και με εξελιγμένο εξοπλισμό. Αλλά δεν ήταν μόνον αυτό το χαρμόσυνο νέο. Χθες είχαν αποσωληνωθεί και αρκετοί ασθενείς.

*** 

Αυτές τις ημέρες στις ΜΕΘ όλης της χώρας, θα δείτε τις νοσηλεύτριες να γράφουν με μαρκαδόρους τα ονόματά τους στις άσπρες μπλούζες τους, για να τις ξεχωρίζουν οι ασθενείς τους. Θα τις συναντήσετε να γράφουν χριστουγεννιάτικα μηνύματα πάλι με μαρκαδόρους στην πλάτη τους: Αυτό το «Καλά Χριστούγεννα», κυριαρχεί στις μπλούζες των νοσηλευτριών. Θα τους δείτε τέλος να δίνουν κουράγιο σε ασθενείς, να συγκινούνται μαζί τους όταν τους διασωληνώνουν αλλά και να λάμπουν από χαρά όταν ένας ασθενής τους αποσωληνώθηκε ή βγήκε από τη ΜΕΘ.

***