Τα ”απιθανοαπίστευτα” όργια της Intralot και γιατί δεν κοιμούνται πια τα βράδια στη Lamda 

INTRALOT ΟΡΑΤΟΣ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ LAMDA DEVELOPMENT

Με την INTRALOT σηκώνουμε τα χέρια ψηλά. Ο ισολογισμός είναι πραγματική σκοτοδίνη. Τα τρολάκια της παραπληροφόρησης μας λένε να μη κοιτάμε τις ζημιές της εταιρείας που σε επίπεδο ομίλου το 2017 έφτασαν στα -53.386 εκ ευρώ, τις συνολικές υποχρεώσεις που πήγαν από τα 864 εκ ευρώ στα 932 εκ ευρώ και τον καθαρό δανεισμό που δυστυχώς αυξήθηκε από τα 494 εκ ευρώ στα 510 εκ ευρώ.

 • Να σας επαναλάβουμε, ότι η INTRALOT ήδη βγάζει κέρδη αλλά για του μετόχους στις μη ελέγχουσες συμμετοχές και το ποσό φτάνει στα 47.3 εκ ευρώ.
 • Εσύ μέτοχε της INTRALOT παίρνεις τις ζημιές των 53 εκ ευρώ ενώ ο μέτοχος της μη ελέγχουσας παίρνει κέρδη 47 εκ ευρώ
 • Και επειδή η διοίκηση κάνει καλά τη δουλειά της δίνει αμοιβές στα διευθυντικά στελέχη και στα μέλη της διοίκησης μόνο 10 εκ ευρώ.
 • Συγχρόνως, οι τράπεζες τσεπώνουν 70 εκ ευρώ.

Φυσικά θα μας πουν, να μην ανησυχούμε και ότι η INTRALOT ΘΑ βγάλει κέρδη. Φυσικά, δεν μας λένε το πότε. Σας εφιστούμε την προσοχή φίλοι μικρομέτοχοι γιατί η ιστορία μοιάζει πάρα πολύ με τη FRIGOGLASS.

Το πιο ανησυχητικό σημάδι που κανένα τρολάκι δε μας λέει είναι ότι τα ίδια κεφάλαια στους μετόχους της μητρικής (σε επίπεδο ομίλου) ΚΑΤΑΠΟΝΤΙΣΤΗΚΑΝ από 127.5 εκ ευρώ σε 57.8 εκ ευρώ. Οι συνολικές υποχρεώσεις είναι 16 φορές τα ίδια και  καθαρός δανεισμός 8.83 φορές τα ίδια, στρατοσφαιρικά υψηλή μόχλευση.

 • Αντιλαμβάνεστε ότι αν η INTRALOT και το 2018 βγάλει καμιά 20αριά εκατομμύρια ευρώ ζημιές τα ίδια αρχίζουν να εξαϋλώνονται και είναι πολύ πιθανό να χρειαστεί αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.
 • Αυτό θα είναι το colpo grosso του ομίλου Κόκκαλη, να κάνει μια αύξηση 100 εκατομμυρίων ευρώ με 0.30€ ανά μετοχή.
 • Έτσι και θα αυξήσει το ποσοστό του στην INTRALOT και θα φτιάξει τα ίδια κεφάλαια και μετά μπορεί να παίξει το turnaround story από το 2020.
 • Για αυτό φίλοι μικρομέτοχοι, να ΞΕΚΟΚΑΛΙΖΕΤΕ πάντα τους ισολογισμούς γιατί τα νούμερα είναι αμείλικτα.

Από τον ειδικό συνεργάτη του μ/μ

**********

 • Γιατί δεν κοιμούνται πια τα βράδια στη Lamda 

Την προηγούμενη εβδομάδα είδε το φως της δημοσιότητας ανάλυση της EUROBANK EQUITIES για τη LAMDA DEVELOPMENT με τιμή στόχο τα 8.30€. Εφόσον προχωρήσει η αξιοποίηση του Ελληνικού, η τιμή στόχος πάει στα 11.70€. Εδώ ο αναλυτής ξέφυγε. Θέλει να προεξοφλήσουμε τώρα τα μελλοντικά έσοδα που θα έρθουν μετά από 5 χρόνια, αν όλα πάνε καλά.

Εμείς προτιμούμε να δούμε ποιοι θα είναι οι ΑΜΕΣΑ ωφελημένοι από την κατασκευή του έργου. Μας κάνει τρομερή εντύπωση πως δεν είπε κουβέντα για το πραγματικό μεγάλο πρόβλημα της LAMDA DEVELOPMENT.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η στήλη, τα μεγαλοστελέχη του ομίλου Λάτση δεν κοιμούνται πια τα βράδια με τις επικείμενες εξελίξεις στο ΟΑΚΑ. Η κυβέρνηση θα είναι αρωγός στην πρωτοβουλία που έχει αναλάβει ο κος Δ. Γιαννακόπουλος της ΒΙΑΝΕΞ που θέλει σε συνεργασία με ξένα funds να δημιουργήσει στο ΟΑΚΑ θεματικό πάρκο, ξενοδοχεία, mall κλπ.

Αντιλαμβάνεστε ότι αυτό θα δημιουργήσει ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ στο μονοπώλιο που έχει το Golden Hall και το The Mall Athens του ομίλου Λάτση. Όπως βλέπετε φίλοι μικρομέτοχοι υπάρχουν και θετικά και αρνητικά νέα για τη LAMDA DEVELOPMENT. Φυσικά ο αναλυτής μας πλασάρει μόνο τα θετικά. Εμείς όμως σας παρουσιάζουμε όλη την εικόνα κι εσείς διαλέγετε και παίρνετε.

 • Φίλοι μικρομέτοχοι σας ευχόμαστε υγεία, τύχη και καλά κέρδη.

Από τον ειδικό συνεργάτη του μ/μ

*****

 • ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.

Print Friendly, PDF & Email