Τ. Θεοδωρικάκος: «Στη Θράκη ο ΣΥΡΙΖΑ υπερέβη την εθνική κόκκινη γραμμή»

«Η λύση για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στη Θράκη είναι να δηλώσουν δημοσίως οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν εκπροσωπούν τουρκική μειονότητα, αλλά μουσουλμανική, διαφορετικά ο κ. Τσίπρας οφείλει να τους αποπέμψει» δήλωσε ο υποψήφιος βουλευτής και πρώην υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος, σε συνέντευξή του στο ΟΡΕΝ.

Ο κ. Θεοδωρικάκος επεσήμανε ότι υπάρχει μια εθνική κόκκινη γραμμή, την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ πάτησε, και τόνισε ότι για τη δράση του τουρκικού προξενείου στη Θράκη είχε ενημερωθεί εγκαίρως ο κ. Τσίπρας.

Υπενθύμισε παράλληλα ότι η ΝΔ διαχρονικά, από την εποχή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, λαμβάνει μέτρα για την ενσωμάτωση της μουσουλμανικής μειονότητα, ενώ σημείωσε ότι το θέμα δεν αναδεικνύεται για ψηφοθηρικούς λόγους και αυτό το έδειξαν οι εκλογές της 21ης Μαΐου και οι διαφορές που υπήρξαν μεταξύ των κομμάτων. Απαντώντας δε στην Έφη Αχτσιόγλου, υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται για fake news, αλλά για μια πραγματικότητα την οποία αρχικώς ανέδειξαν τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη.

Όπως είπε ο κ. Θεοδωρικάκος, κανείς δεν μπορεί να παριστάνει τον Πόντιο Πιλάτο και η στάση των δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να μη καταγγέλλεται από την αντιπολίτευση. Σημείωσε επίσης ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως πρωθυπουργός, μετά τις εκλογές, θα θέσει το ζήτημα της δράσης του τουρκικού προξενείου στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στις 29 Ιουνίου.

Τέλος, ο κ. Θεοδωρικάκος κάλεσε όλους τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες στις 25 Ιουνίου: «Οι κάλπες είναι άδειες. Πρέπει όλοι οι πολίτες να πάνε να ψηφίσουν. Η συμμετοχή και η σταθερή επανάληψη της απόφασης της 21ης Μαΐου θα κρίνει τα πάντα. Δεν πρέπει να χαθεί άλλος χρόνος. Υπάρχουν πολύ σοβαρά πράγματα μπροστά μας και στις 25 Ιουνίου πρέπει να έχουμε ισχυρή, αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ».