Τ. Θεοδωρικάκος για υπόθεση 12χρονης: «Άθλια συκοφαντία ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπάρχει συγκάλυψη»

Στις καταγγελίες σχετικά με την ασφάλεια της 12χρονης, θύμα βιασμού και μαστροπείας στα Σεπόλια, αναφέρθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας σήμερα Τετάρτη στο MEGA.

Ο κ. Θεοδωρικάκος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για άθλια συκοφαντία, με αφορμή όσα υποστηρίζει η αξιωματική αντιπολίτευση για την υπόθεση, ενώ συνέστησε σε όλους να δείξουν μεγαλύτερη σοβαρότητα και υπευθυνότητα στο θέμα και να μη χρησιμοποιούν το δράμα ενός κακοποιημένου παιδιού για κομματικές σκοπιμότητες.

«Ένα θέμα είναι η πραγματικότητα, και θέλουμε να τη δούμε με ιδιαίτερο σεβασμό στη ζωή αυτού του παιδιού που έχει κακοποιηθεί με τον πιο άθλιο τρόπο και μάλιστα στα 12 του χρόνια, και ένα άλλο είναι ότι δυστυχώς η αξιωματική αντιπολίτευση βρήκε θέμα να κατασυκοφαντήσει την κυβέρνηση με ψέματα τα οποία δεν οδηγούν πουθενά. Εάν σκέφτονται να κάνουν προεκλογική καμπανιά και να συζητάμε με αυτόν τον τρόπο στις εκλογές, πιστεύω ότι έχουν κάνει μεγάλο λάθος και οι πολίτες δεν ενδιαφέρονται για τέτοιου είδους συζητήσεις» ανέφερε αρχικά ο κ. Θεοδωρικάκος.

«Πρώτον δεν υπάρχει καμία συγκάλυψη. Είναι ένα σοβαρό θέμα αυτό. Η Αστυνομία συνέλαβε 22 άτομα γι’ αυτή την υπόθεση και οι 21 είναι στη φυλακή. Έχουν παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη και όχι μόνο συγκάλυψη δεν υπάρχει, αλλά υπάρχει αποκάλυψη της αλήθειας, διερεύνηση, η Δικαιοσύνη θα μιλήσει και θα έχουν την ποινή που τους αξίζει με βάση τους νόμους και την τρισάθλια συμπεριφορά τους. Να πάει και να καταθέσει το παιδί, και να πει τα πάντα. Εμείς θέλουμε όσοι εμπλέκονται σε αυτή την ιστορία να πάνε στη φυλακή» συνέχισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και επεσήμανε: «Είναι αθλιότητα από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ. Η θεωρία τους είναι ότι η Αστυνομία δεν προσέχει το παιδί ώστε να πάθει κάτι το παιδί και να μην πάει ως μάρτυρας, γιατί είναι ο βασικός μάρτυρας της υπόθεσης, στη δίκη, όταν γίνει. Είναι μία άθλια συκοφαντία αυτό το πράγμα. Δεν υπάρχει συγκάλυψη, η Αστυνομία οφείλει να προστατεύσει διακριτικά το παιδί και το κάνει, και οι εντολές που παίρνει είναι να το κάνει με ακόμη πιο αυξημένο τρόπο ούτως ώστε να μην αφήνει καμία αμφιβολία».

«Εκεί που μένει το παιδί υπάρχει διακριτική παρουσία της Αστυνομίας. Υπάρχει επικοινωνία του επικεφαλής της Αστυνομίας με τους οικείους του παιδιού. Είχαν υπάρξει τρεις καταγγελίες για περιστατικά που είχαν αναστατώσει τους ανθρώπους, διερευνήθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ., δεν επιβεβαιώθηκαν και τώρα υπάρχει μία καταγγελία υπό διερεύνηση. Παρακάλεσα να είναι όλοι πολύ προσεκτικοί και να μη χρησιμοποιούν το δράμα ενός παιδιού που κακοποιήθηκε με τόσο βάναυσο τρόπο σε κομματικές σκοπιμότητες. Η ΕΛ.ΑΣ. οφείλει να προσέχει την υγεία και την ασφάλεια του παιδιού στον βαθμό που την αφορά» κατέληξε ο υπουργός.