Συστημικές τράπεζες: Χρηματοδοτούν τη μελέτη για το νέο αρδευτικό και αντιπλημμυρικό δίκτυο στη Θεσσαλία

Την εκπόνηση μελέτης για τα μέτρα αποκατάστασης και αναβάθμισης του δικτύου αρδευτικών και αντιπλημμυρικών έργων στο Θεσσαλικό Κάμπο χρηματοδοτούν, μετά από αίτημα της ελληνικής Πολιτείας, οι Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα, Eurobank και Τράπεζα Πειραιώς, στο πλαίσιο της δέσμευσής τους να συνδράμουν την περιοχή της Θεσσαλίας που επλήγη από τις πρόσφατες φυσικές καταστροφές.

Ανάδοχος της μελέτης, που έχει ως στόχο τον πλήρη εκσυγχρονισμό του δικτύου άρδευσης και την αντιπλημμυρική θωράκιση του Θεσσαλικού Κάμπου είναι εξειδικευμένη εταιρεία του εξωτερικού, επιλεγείσα από την ελληνική κυβέρνηση, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Η εν λόγω μελέτη είναι η πρώτη δράση που χρηματοδοτείται από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες, μέλη της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, στο πλαίσιο της δέσμευσής τους να συνδράμουν με το ποσό των 50 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση των φυσικών καταστροφών που έπληξαν την περιοχή της Θεσσαλίας.

Οι δωρήτριες Τράπεζες, σύμφωνα και με την ανακοίνωση από τις 13 Σεπτεμβρίου 2023, δεσμεύονται να ανταποκριθούν σε αντίστοιχα αιτήματα για την ανοικοδόμηση και αναβάθμιση των υποδομών στην πληγείσα περιοχή της Θεσσαλίας, με στόχο την ταχεία αποκατάσταση της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας και την ανακούφιση νοικοκυριών και επιχειρήσεων.