«Συστημένο» της Κεφαλογιάννη σε Μητσοτάκη για τα Γλυπτά του Παρθενώνα

«Συστημένο» της Κεφαλογιάννη σε Μητσοτάκη για τα Γλυπτά του Παρθενώνα

  • Υποδείξεις γραμμένες με… διπλωματικό τρόπο

Σε… σιβηρικές θερμοκρασίες φαίνεται πως παραμένουν οι σχέσεις της Όλγας Κεφαλογιάννη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά το «ρήγμα» που σχηματίστηκε μεταξύ τους κατά τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης με τη μη υπουργοποίησή της.

Τα παραπάνω έρχεται να επιβεβαιώσει μια ανάρτηση γεμάτη νόημα της κ. Κεφαλογιάννη, η οποία πήρε θέση στην πολιτική διαμάχη για τα Γλυπτά του Παρθενώνα, στέλνοντας ένα διπλωματικά γραμμένο μήνυμα προς τον κ. Μητσοτάκη.

«Ο Παρθενώνας αποτελεί το κορυφαίο σύμβολο των αξιών του Δυτικού πολιτισμού. Αντιπροσωπεύει την κλασική τέχνη στο αποκορύφωμά της. Τα γλυπτά του Παρθενώνα δεν είναι αυθύπαρκτα έργα τέχνης, είναι μέρος ενός αδιαίρετου συνόλου.

Η δίκαιη και διαχρονική ελληνική διεκδίκηση στηρίζεται στο όνομα της ενότητας και της ολότητας του μνημείου. Ενός μνημείου ανυπολόγιστης αξίας για όλη την ανθρωπότητα. Η επαναφορά των Γλυπτών του Παρθενώνα στην πατρίδα τους, την Ελλάδα, αποτελεί μία ιστορική εθνική προσδοκία», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή της η βουλευτίνα της ΝΔ και στη συνέχεια προχωρά στις… συστάσεις:

«Μία διεκδίκηση που χρειάζεται εθνική ομοψυχία και προετοιμασία με τεκμηριωμένα επιχειρήματα».

«Πρόκειται για τον ακρογωνιαίο λίθο της εθνικής στρατηγικής πολιτιστικής διπλωματίας που οφείλουμε να αναπτύξουμε διεθνώς», καταλήγει.

Η σχετική ανάρτηση: