Συστήματα της GARMIN χρησιμοποιεί ο τουρκικός στρατός κατά των Aρμενίων

Εκτεθειμένη είναι η αμερικανική εταιρεία Garmin καθώς αποκαλύφθηκε πως η Τουρκία χρησιμοποιούσε προϊόντα της για στρατιωτικούς σκοπούς.

Η εταιρεία αναγκάστηκε να σταματήσει την εξαγωγή στην Τουρκία μετά τις αντιδράσεις οργανώσεων στην Αμερική που κατηγόρησαν την Garmin πως βοηθά τους Τούρκους στην σύγκρουση Αζερμπαϊτζαν -Αρμενίας.

Όπως φαίνεται στην φωτογραφία ντοκουμέντο από ένα τουρκικό drone το οποίο καταρρίφθηκε στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, τα Βayraktar χρησιμοποιούν εξοπλισμό της αμερικανικής εταιρείας GARMIN.

H συγκεκριμένη εταιρεία ειδικεύεται σε συστήματα επικοινωνίας και πλοήγησης.

Η αμερικανική εταιρεία που προμήθευε τους Τούρκους ανακοίνωσε την επιβολή εμπάργκο στην Τουρκία, λόγω χρήσης τους σε βομβαρδισμούς αμάχων.

Μάλιστα η ανακοίνωση έγινε από τον ίδιο τον αντιπρόεδρο της Trimble Inc. στον λογαριασμό του στο Twitter.

O Tζιμ Κίρκλαντ, αφού ζήτησε συγγνώμη για την συγκεκριμένη εξέλιξη, τόνισε ότι μόλις την περασμένη εβδομάδα έγινε γνωστό στην εταιρία πως τα τουρκικά drones χρησιμοποιούνται από το Αζερμπαϊτζάν.

Bayraktar: Χωρίς GPS έμειναν τα τουρκικά drones αφού η αμερικανική εταιρεία που προμήθευε τους Τούρκους ανακοίνωσε την επιβολή εμπάργκο στην Τουρκία, λόγω χρήσης τους σε βομβαρδισμούς αμάχων.