Σύσκεψη υπό τον υπουργό Υγείας Β. Κικίλια για τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού

Σύσκεψη για τις μεταλλάξεις του κορωνοίού έχει συγκαλέσει στις 13.30 στο υπουργείο Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Στη σύσκεψη με αντικείμενο τον συντονισμό και την ενίσχυση της γονιδιωματικής επιτήρησης με τη λειτουργία πανελλαδικού δικτύου που παρακολουθεί και αναλύει τις μεταλλάξεις και παραλλαγές του ιού SARS-CoV-2 θα συμμετέχουν ο πρόεδρος του επιστημονικού συμβουλίου του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ) Δημήτρης Θάνος, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας και οι καθηγητές Σωτήρης Τσιόδρας, Γιώργος Σουρβίνος, Δημήτρης Παρασκευής και Γκίκας Μαγιορκίνης.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη συνεδριάζουν οι λοιμωξιολόγοι για το άνοιγμα των γυμνασίων και των λυκείων, ενώ παράλληλα εξετάζουν και το ενδεχόμενο περαιτέρω χαλάρωσης των μέτρων.

Όπως ανέφερε σε τηλεοπτική συνέντευξή του στο OPEN ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης, η κυβέρνηση έχει προτείνει το άνοιγμα των πρακτορείων ΟΠΑΠ και την επιστροφή των λαχειοπωλών στους δρόμους. Ωστόσο, απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο επανεκκίνησης της εστίασης: «Δεν βλέπουμε καθόλου κοντά το άνοιγμά της».