Σύσκεψη στο Μαξίμου με θέμα το ΑΣΕΠ και την επιτάχυνση των προσλήψεων

Σύσκεψη συγκάλεσε για σήμερα Τρίτη το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τη νέα ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, με αποκλειστικό θέμα στην ατζέντα το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού, στο πλαίσιο των παρεμβάσεων που αναμένεται να προωθήσει το αμέσως επόμενο διάστημα η κυβέρνηση με στόχο την επιτάχυνση των προσλήψεων.

Όπως σημειώνουν κυβερνητικά στελέχη, ουσιαστικά επισπεύδεται η προγραμματισμένη για την Πέμπτη επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στο υπουργείο Εσωτερικών, σε ακόμη μία ένδειξη των άμεσων βημάτων που απαιτούνται όσον αφορά τη στελέχωση με προσωπικό, κυρίως των νοσοκομείων της χώρας.

«Δεν λειτουργεί το ΑΣΕΠ. Λυπάμαι που το λέω έτσι ξερά. Οι ρυθμοί του είναι απογοητευτικοί. Δεν γίνεται να περιμένουμε τόσο χρόνο για να πάνε να διοριστούν οι νοσηλευτές στα νοσοκομεία μας, πρέπει κάτι να κάνουμε. Είναι πρώτη προτεραιότητα για εμένα αυτό το ζήτημα. Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο πρέπει να το αντιμετωπίσω. Διότι είναι άλλο να λέμε “προσλάβαμε” και άλλο να λέμε “στα χαρτιά”. Και άλλο να λέμε ότι έκατσαν και δουλεύουν. Μιλάμε για 3.000 νοσηλευτές, δεν είναι μικρό το νούμερο» ανέφερε σε πρόσφατη συνέντευξή του στον Alpha ο πρωθυπουργός χαρακτηρίζοντας τη διαδικασία «βαριά».

«Εξασφαλίζει αξιοκρατία, αλλά δεν είναι πιο γρήγορη διαδικασία. Είναι κάτι το οποίο μας προβληματίζει και εμάς το πώς μπορούμε να διαφυλάξουμε τα εχέγγυα του ΑΣΕΠ, κάνοντας όμως τους διορισμούς πιο γρήγορους» έχει σημειώσει ακόμη ο κ. Μητσοτάκης.