ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να απαντήσει εάν έδωσαν άδεια εξαγωγής του Predator στο Σουδάν

Να απαντήσει αν δόθηκε άδεια εξαγωγής του Predator στο Σουδάν και «ενέπλεξε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, έστω έμμεσα, την χώρα μας στον εμφύλιο και το αιματοκύλισμα ενεπλάκη έμμεσα η χώρα μας στον εμφύλιο», καλεί τον πρωθυπουργό ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

«Την ώρα που μαίνονται οι εχθροπραξίες στο Σουδάν, με εκατόμβη νεκρών και με την αγωνία για τους εγκλωβισμένους Έλληνες να μεγαλώνει, παραμένουν αναπάντητα τα ερωτήματα για την έμμεση εμπλοκή της Ελλάδας στον εμφύλιο μέσω της εξαγωγής του Predator», αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση σε ανακοίνωσή της.

Σημειώνει ότι «ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί άλλο να κρύβεται και οφείλει απαντήσεις». Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θέτει το ερώτημα: «Έδωσε ο κ. Σμυρλής άδεια εξαγωγής του Predator εκτός από τη Μαδαγασκάρη και στο Σουδάν, με αποτέλεσμα να καταλήξει στα χέρια της πολιτοφυλακής RSF; Με απλά λόγια, ενέπλεξε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, έστω έμμεσα, τη χώρα μας στον εμφύλιο και το αιματοκύλισμα;». «Μήπως γι’ αυτό αρνείται, παρά το αίτημά μας στη Βουλή, να δημοσιοποιήσει το πόρισμα της σχετικής ΕΔΕ;», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας επίσης: «Αλήθεια, τι άλλο πρέπει να συμβεί για να ασχοληθεί σοβαρά ο κ. Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου με το σκάνδαλο;». Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «όσο καθυστερούν οι απαντήσεις τόσο μεγαλώνουν οι βεβαιότητες, ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν αρκούνταν μόνο στο να παρακολουθεί το μισό πολιτικό σύστημα, δημοσιογράφους και την ηγεσία του στρατού, αλλά έκανε την χώρα επιχειρηματικό εφαλτήριο για την εξαγωγή μιας τόσο επικίνδυνης τεχνολογίας».