ΣΥΡΙΖΑ: Να αποσυρθεί η τροπολογία για τον ορισμό του προέδρου της Αρχής για το ξέπλυμα «βρώμικου» χρήματος

Την τροπολογία για την αλλαγή των προϋποθέσεων ορισμού διοικητή στην Αρχή που είναι αρμόδια για το ξέπλυμα «βρώμικου» χρήματος, η οποία κατατέθηκε χθες στη Βουλή και ψηφίζεται σήμερα στην Ολομέλεια, καταγγέλλουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ασκώντας σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση.

«Έρχεστε με τροπολογία και λέτε ότι θα μπορεί να οριστεί και αφυπηρετήσας εισαγγελικός λειτουργός επί τιμή. Το πρόβλημα εδώ είναι ότι αφενός ο συνταξιούχος δικαστικός λειτουργός παρέχει μικρότερες εγγυήσεις λειτουργικής και προσωπικής ανεξαρτησίας και αφετέρου υπάρχει πρόβλημα στον τρόπο διορισμού του» είπε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Θεόφιλος Ξανθόπουλος και επισήμανε: «Ως συνταξιούχος, δεν επιλαμβάνεται το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο αλλά διορίζεται με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Δικαιοσύνης και Οικονομικών μετά την πρόταση του πρώτου και την απλή έκφραση γνώμης της Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής».

«Είστε αποφασισμένοι να μην αφήσετε κανένα τεκμήριο αντικειμενικής λειτουργίας στον δημόσιο βίο της χώρας, αλλά είμαστε εξίσου αποφασισμένοι να σας καταγγείλουμε και να πούμε στον ελληνικό λαό ότι έχετε έρθει ως ολετήρας, ως Αρμαγεδδών, όχι μόνο για τις εργασιακές σχέσεις, αλλά και για τις δομές οι οποίες αποτελούν αντίβαρα στην όλο και διαρκώς επεκτεινόμενη βουλιμία της εκτελεστικής εξουσίας» είπε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Θα είναι κυβερνητική επιλογή ένας άνθρωπος που θα προΐσταται σε μια Αρχή, η οποία πρέπει να είναι ανεξάρτητη» είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σουλτάνα Ελευθεριάδου και πρόσθεσε ότι η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων έχει ζητήσει την απόσυρση της τροπολογίας.