ΣΥΡΙΖΑ: Μετά τα “γαλάζια παιδιά” η κυβέρνηση βολεύει και τους “γαλάζιους παππούδες”

Επίθεση στην κυβέρνηση κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «Αυγή», σύμφωνα με το οποίο στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, που πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή, περιλαμβάνεται διάταξη ευνοϊκή για συνταξιούχους που θα στελεχώνουν τον κρατικό μηχανισμό και γραφεία υπουργών, γενικών γραμματέων κ.λπ.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η συγκεκριμένη διάταξη θα δίνει τη δυνατότητα εργασίας στο Δημόσιο συνταξιούχων δημοσίων υπαλλήλων χωρίς περικοπή της σύνταξής τους, καθώς σήμερα αυτοί αποφεύγουν να αναλάβουν τέτοιες θέσεις λόγω ολικής απώλειας της σύνταξής τους.

«Μετά τα “γαλάζια παιδιά” η κυβέρνηση Μητσοτάκη βολεύει και τους “γαλάζιους παππούδες”», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του και καλεί τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, να μην προχωρήσει στην κατάθεση αυτής της «κατάπτυστης», όπως την χαρακτηρίζει, τροπολογίας.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Η τροπολογία που ετοιμάζει για τους συνταξιούχους του δημοσίου τομέα η κυβέρνηση Μητσοτάκη, την οποία αποκαλύπτει σε σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της η εφημερίδα Αυγή, συνιστά πρόκληση για όλη την κοινωνία.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας, με τροπολογία που σχεδιάζει να φέρει προς ψήφιση, και μάλιστα άμεσα, ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης, οι συνταξιούχοι του δημοσίου θα μπορούν να στελεχώνουν θέσεις συμβούλων υπουργικών γραφείων, χωρίς να περικόπτεται η σύνταξη τους (!), όπως ισχύει μέχρι σήμερα.

Δεν φθάνει που η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη αυξάνει τον αριθμό και τους μισθούς των μετακλητών στο δήθεν επιτελικό κράτος. Τώρα, πέρα από τα “γαλάζια παιδιά”, επιχειρεί να βολέψει και τους “γαλάζιους παππούδες”!

Κάθε μέρα που περνάει, καθίσταται όλο και πιο ξεκάθαρο ότι το μοναδικό μέλημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι η τακτοποίηση ημετέρων. Η ΝΔ επιστρέφει τη χώρα στην εποχή, τη νοοτροπία και τις πρακτικές του «Μαυρογιαλούρου», από τις οποίες η ίδια δεν έχει ξεφύγει. Προειδοποιούμε τον κ. Βρούτση να μην προχωρήσει στην κατάθεση της κατάπτυστης τροπολογίας αυτής. Δεν θα επιτρέψουμε στην κυβέρνηση Μητσοτάκη να μετατρέψει το δημόσιο σε ρουσφετολογικό μηχανισμό για το κόμμα του».