ΣΥΡΙΖΑ: «Κόλαφος» για την κυβέρνηση Μητσοτάκη και υπουργούς της οι νέες αποκαλύψεις για τις υποκλοπές

«Οι σημερινές αποκαλύψεις του Inside Story για το σκάνδαλο των υποκλοπών είναι κόλαφος για την κυβέρνηση Μητσοτάκη και κορυφαίους υπουργούς της» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία σε ανακοίνωσή του.

«Σύμφωνα με αποκλειστικά στοιχεία του Inside Story, η έρευνα της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα αποκάλυψε πως στα δεκάδες άτομα που έλαβαν μολυσμένα SMS με Predator την περίοδο 2020 – 2021 συγκαταλέγονται υπουργοί όπως οι Νίκος Δένδιας, Γιώργος Γεραπετρίτης, Κωστής Χατζηδάκης, Άδωνις Γεωργιάδης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Θάνος Πλεύρης, ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης, ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης και πολλά άλλα πρόσωπα σε κρίσιμες θέσεις» αναφέρεται στην ανακοίνωση και προστίθεται: «Όλοι όσοι έχουν γίνει στόχοι του κακόβουλου λογισμικού έχουν λάβει επιστολή από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, που τους ενημερώνει για το πότε έλαβαν το κακόβουλο λογισμικό και τι εμπεριείχε το SMS παγίδευσής τους».

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει: «Το ζήτημα δεν είναι προσωπικό. Είναι ζήτημα δημοκρατίας και εθνικής ασφαλείας… Η επίσημη ενημέρωσή τους από την Ανεξάρτητη Αρχή δεν τους επιτρέπει άλλο να κρύβονται και να γίνονται με αυτό τον τρόπο συνένοχοι στην επιχείρηση συγκάλυψης. Διότι αυτή η στάση τους συνιστά παράβαση καθήκοντος».

Κατόπιν αυτών η αξιωματική αντιπολίτευση τονίζει ότι οφείλουν να ενημερώσουν άμεσα τη Βουλή και τη Δικαιοσύνη, και να καταθέσουν τις επιστολές που έλαβαν από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και συμπληρώνει: «Η ελληνική Δικαιοσύνη οφείλει άμεσα να αξιοποιήσει τα στοιχεία που έχει λάβει από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για τους στόχους του Predator και να ζητήσει από την ΕΥΠ στοιχεία για τα ίδια πρόσωπα, ώστε να καταδειχθεί ποια θύματα του κακόβουλου λογισμικού ήταν παράλληλα στόχοι και της ΕΥΠ».

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει, τέλος, ότι δεν θα σταματήσει να ζητά να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση αυτή, που έχει εξελιχθεί σε ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της Μεταπολίτευσης.