ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση κάνει τα στραβά μάτια σε καταχρηστικές πρακτικές της τράπεζας Πειραιώς

Eπίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή τις απολύσεις στην τράπεζα Πειραιώς εξαπέλυσε η αξιωματική αντιπολίτευση, καλώντας την κυβέρνηση να “παρέμβει άμεσα” ώστε να ανακληθούν.

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει “εκδικητικές” τις “απολύσεις εργαζομένων που καλύπτονται από την κλαδική σύμβαση της ΟΤΟΕ” και καταγγέλλει πως η τράπεζα παραβιάζει “κατάφωρα τη συμφωνία που η ίδια είχε συνάψει με τους εκπροσώπους των εργαζομένων”.

“Το Υπουργείο Εργασίας εδώ και μήνες κάνει τα στραβά μάτια στις επανειλημμένες προειδοποιήσεις του ΣΥΡΙΖΑ να παρέμβει και να προστατεύσει τους εργαζόμενους από καταχρηστικές πρακτικές της τράπεζας Πειραιώς”, επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι “ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Βρούτσης επιβεβαιώνουν πως με τη στάση τους, την απονεύρωση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, και την αποδυνάμωση των συλλογικών διαπραγματεύσεων που νομοθέτησαν, όχι απλά δεν ανακόπτουν αλλά ενθαρρύνουν την εργοδοτική αυθαιρεσία”.

“Η κυβέρνηση οφείλει να παρέμβει άμεσα ώστε να ανακληθούν έστω και τώρα οι απολύσεις των εργαζομένων”, καταλήγει η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.