ΣΥΡΙΖΑ: «Η ανεμελιά της κυβέρνησης οδήγησε στη σημερινή ομολογία της αποτυχίας της»

«Η ανεμελιά της κυβέρνησης οδήγησε στη σημερινή ομολογία της αποτυχίας της. Δύο υπουργοί επί μία ώρα διέψευδαν τους εαυτούς τους για όσα έλεγαν τις προηγούμενες μέρες» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του μετά τις ανακοινώσεις από τον Στέλιο Πέτσα και τον Άδωνη Γεωργιάδη, προσθέτοντας: «Με “ανεμελιά” away είναι επικίνδυνοι και για τη δημόσια υγεία και για την οικονομία».

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει: «Για δεύτερη φορά η κυβέρνηση κάνει τα ίδια εγκληματικά λάθη, δεν εκμεταλλεύεται τον χρόνο του lockdown για να προετοιμαστεί, με αποτέλεσμα να πηγαίνουν χαμένες οι θυσίες πολιτών, εργαζομένων και επιχειρήσεων… Η άρνηση ενίσχυσης του ΕΣΥ που καταρρέει και η άρνηση για μαζικά τεστ, συνταγογράφηση και αποζημίωσή τους έχουν ως αποτέλεσμα έναν μήνα μετά οι ειδικοί να μην έχουν την πραγματική εικόνα για τη διασπορά του ιού στην κοινότητα, ενώ η πανδημία βρίσκεται εκτός ελέγχου».
Παράλληλα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταλογίζει στην κυβέρνηση ότι προκάλεσε χάος και ότι με αυτό «η αναγκαστική παράταση του lockdown οδηγεί πλέον κυριολεκτικά στον αφανισμό εργαζομένων και επιχειρήσεων».

Ο ΣΥΡΙΖΑ προσθέτει ότι το ελάχιστο που έχει να κάνει η κυβέρνηση είναι να στηρίξει ουσιαστικά με ρευστότητα και όχι με αναστολές εργαζομένους και επιχειρήσεις «και φυσικά να αποδεχθεί τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για εισόδημα έκτακτης ανάγκης και για καταβολή στο ακέραιο του δώρου Χριστουγέννων από το κράτος, ώστε να το πάρουν όλοι οι εργαζόμενοι και να ελαφρυνθούν οι επιχειρήσεις».