Συνέντευξη Τσίπρα: Επίθεση σε Μητσοτάκη – Τι λέει για Novartis και τις υποθέσεις Παππά – Παπαδημούλη

Για όλους και για όλα μίλησε στο «Έθνος της Κυριακής» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συµµαχία Αλέξης Τσίπρας, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, κατηγορώντάς τον ότι «βύθισε την οικονομία, καλύπτει την αποτυχία του πίσω από τον κορωνοϊό». Παράλληλα, ο τέως πρωθυπουργός παίρνει θέση για το σκάνδαλο Novartis και τις υποθέσεις του Νίκου Παππά και του Δημήτρη Παπαδημούλη.

Σχολιάζοντας τον έναν χρόνο διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει πως «είναι ένας χρόνος κατά τον οποίο πήγαν όλα ανάποδα. Πριν από έναν χρόνο η οικονομία είχε κάνει ένα μεγάλο άλμα, έτρεχε για 12 συνεχόμενα τρίμηνα με θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, είχαμε μειώσει την ανεργία κατά 10 μονάδες, είχαμε αρχίσει να παίρνουμε τα πρώτα ουσιαστικά μέτρα ελάφρυνσης για μεγάλη μερίδα της κοινωνίας που είχε υποστεί μεγάλη ύφεση την περίοδο της κρίσης και έρχονται οι εκλογές  όπου ο κ. Μητσοτάκης τάζει στον ελληνικό λαό διπλάσια ανάπτυξη, καλύτερες μέρες, περισσότερες δουλειές και με το που έρχεται πέφτει στη χώρα Αρμαγεδώνας και έρχεται πριν από τον κορωνοϊό. Εκεί που είχαμε 12 τρίμηνα ανάπτυξη, στο β’ τρίμηνο της διακυβέρνησης Μητσοτάκη πάμε σε ύφεση».

«Όλον αυτόν τον χρόνο διαψεύστηκαν όλες οι προσδοκίες. Επενδύσεις δεν ήρθαν, η καθημερινότητα των πολιτών δεν έγινε καλύτερη κι έρχεται κι ο κορωνοϊός, ο οποίος μην σας πω ότι τον βολεύει κιόλας, διότι καλύπτει τη μεγάλη αποτυχία στην οικονομία, τα χρεώνει όλα εκεί. Βεβαίως και ο κορωνοϊός έχει επιπτώσεις παγκοσμίως, αλλά ένα μεγάλο ζήτημα είναι ποιες είναι οι πολιτικές για να ελαχιστοποιήσεις αυτές τις επιπτώσεις. Η κυβέρνηση δεν είναι εδώ για να κάνει εκτιμήσεις, αλλά να ακολουθεί πολιτικές για να ελαχιστοποιεί τη ύφεση. Εκτιμώ ότι αυτός ο χρόνος θα μπορούσε να είναι ο χρόνος της μεγάλης στροφής της χώρας σε μια θετική πορεία, σηματοδοτήθηκε από ένα μείγμα πολιτικής που είναι καταδικασμένο να μας οδηγήσει ξανά σε μια υφεσιακή πορεία» προσθέτει ο κ. Τσίπρας.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ψάχνει «στον υπόνομο αντιπερισπασμό για τα αδιέξοδα στην οικονομία» και συμπλήρωσε πως «η κυβέρνηση δεν τελείωσε με τη πανδημία. Επανεκκινεί διχως ασφάλεια τον τουρισμό».

«Αν ο Μητσοτάκης δεν μπορεί, είμαστε εδώ για να ξανά βγάλουμε τα κάστανα από τη φωτιά» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας πως «όταν ξυπνήσει από το όνειρο ο Μητσοτάκης οι πολίτες θα ζουν εφιάλτη». «Λάθος γήπεδο διάλεξαν για να αναμετρηθούμε» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «το να τα κλείσεις όλα είναι εύκολο. Το να επανεκκινήσεις με ασφάλεια την οικονομία και τον τουρισμό είναι το δύσκολο και εκεί μέχρι στιγμής κινείται ανεύθυνα».

Όσον αφορά στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι «το μεγάλο μου στοίχημα να ανοίξει το κόμμα στη κοινωνία», ενώ σχετικά με το ηθικό πλεονέκτημα και τις υποθέσεις Παππά και Παπαδημούλη, που έβαλαν «φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό ανέφερε: «Δεν έχω µάθει να λειτουργώ σαν χωροφύλακας ή παιδονόµος. Τα στελέχη µας είναι δηµόσια πρόσωπα».

Δείτε απόσπασμα από τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στο «Έθνος της Κυριακής»: