Συνελήφθη γνωστός συγγραφέας για ακάλυπτες επιταγές και χρέη στο Δημόσιο

Στον αρμόδιο εισαγγελέα οδηγήθηκε 55χρονος συγγραφέας, ο οποίος συνελήφθη χθες καθώς σε βάρος του εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις για ακάλυπτες επιταγές.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, ο 55χρονος συνελήφθη χθες το πρωί στη Βούλα, έπειτα από έρευνα και αξιοποίηση πληροφοριών από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Σε βάρος του 55χρονου εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις με συνολική ποινή φυλάκισης 8 ετών και 11 μηνών για παράβαση της νομοθεσίας περί επιταγών, μη έγκαιρη καταβολή εργοδοτικών εισφορών και για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.

Ειδικότερα ο 55χρονος, ο οποίος -σύμφωνα με πληροφορίες- είναι γνωστός συγγραφέας, στο πλαίσιο της επιχειρηματικής δραστηριότητάς του ως εκπρόσωπος εταιρείας εξέδιδε κατ’ εξακολούθηση ακάλυπτες επιταγές προς εξόφληση οικονομικών υποχρεώσεών της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.
«Συνελήφθη, πρωινές ώρες χθες (6-3-2023) στη Βούλα στο πλαίσιο διερεύνησης και αξιοποίησης πληροφοριών από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 55χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις, με συνολική ποινή φυλάκισης οκτώ (8) ετών και έντεκα (11) μηνών, για παράβαση της νομοθεσίας περί επιταγών, μη έγκαιρη καταβολή εργοδοτικών εισφορών και για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.

Ειδικότερα, ο 55χρονος στο πλαίσιο της επιχειρηματικής του δραστηριότητας, ως εκπρόσωπος εταιρείας, εξέδιδε κατ’ εξακολούθηση ακάλυπτες επιταγές προς εξόφληση οικονομικών υποχρεώσεων της.

Επιπλέον δεν κατέβαλε έγκαιρα τις εργοδοτικές εισφορές στους ασφαλιστικούς φορείς καθώς και τα χρέη του προς το ελληνικό Δημόσιο».