Συνελήφθη 28χρονος για κλοπές στο «Ελ. Βενιζέλος» – Κατηγορείται για τουλάχιστον 12 υποθέσεις

Συνελήφθη το περασμένο Σάββατο από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών 28χρονος Σύρος, κατηγορούμενος για κλοπές κατ’ εξακολούθηση. Οι αστυνομικοί ταυτοτοποίησαν τον 28χρονο ως τον δράστη κλοπών αντικειμένων από ταξιδιώτες αλλά και διαρρήξεων από σταθμευμένα οχήματα στην περιοχή του αεροδρομίου.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ο 28χρονος εντοπίστηκε έπειτα από αναζητήσεις στο Κέντρο της Αθήνας και συνελήφθη. Στην κατοχή του βρέθηκαν ηλεκτρονικές συσκευές που φέρεται ότι είχε αφαιρέσει νωρίτερα από επιβάτη του αεροδρομίου. Ο δράστης φέρεται ότι αρχικά παρακολουθούσε τον χώρο για εντοπισμό επιβατών και, όταν αυτοί ήταν απασχολημένοι, τους αφαιρούσε τις τσάντες και τις αποσκευές τους. Μάλιστα, συχνά άλλαζε ενδυμασία, προκειμένου να καταστεί δυσκολότερος ο εντοπισμός του και αμέσως μετά επιβιβαζόταν σε μέσο μαζικής μεταφοράς και διέφευγε. Επιπλέον, σύμφωνα με την Αστυνομία, φρόντιζε να πετάξει στη διαδρομή τα σακίδια και τις τσάντες που αφαιρούσε, ενώ τα κλεμμένα αντικείμενα τα διοχέτευε σε κλεπταποδόχους στις περιοχές της πλατείας Ομονοίας και του Μοναστηρακίου.

Από την έρευνα της Αστυνομίας εξιχνιάστηκαν 12 περιπτώσεις κλοπών, ενώ η έρευνα για την εξακρίβωση του εύρους της εγκληματικής δραστηριότητάς του συνεχίζεται.