Συνεδριάζει στη χώρα μας το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας

Συνεδριάζει σήμερα Τετάρτη και αύριο Πέμπτη στη χώρα μας το διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), με οικοδεσπότη τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα.

Οι διοικητές των εθνικών κεντρικών τραπεζών των χωρών της ζώνης του ευρώ και τα έξι μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΚΤ θα συνεδριάσουν στο κεντρικό κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδας, και θα λάβουν τις αποφάσεις τους για τη νομισματική πολιτική.

Μετά το τέλος της συνεδρίασης θα ακολουθήσει η συνέντευξη Τύπου, κατά την οποία η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ, επικουρούμενη από τον αντιπρόεδρο της ΕΚΤ Λουίς ντε Γκίντος και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα θα εξηγήσουν τις αποφάσεις για τη νομισματική πολιτική.

Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ συνεδριάζει διά ζώσης στην έδρα της ΕΚΤ στη Φρανκφούρτη ή εξ αποστάσεως, ενώ μία φορά τον χρόνο η συνεδρίαση φιλοξενείται από μία εθνική κεντρική τράπεζα.

Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά φιλοξενία της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στην Τράπεζα της Ελλάδας, μετά το 2005 και το 2008.