Συνεχίζεται η μάχη σε δύο μέτωπα στα Βίλια– Επιχειρούν τα «Ιλιούσιν» και Beriev

Συνεχίζεται η μάχη σε δύο μέτωπα στα Βίλια– Επιχειρούν τα «Ιλιούσιν» και Beriev

Επίγεια και εναέρια μέσα επιχειρούν στα Βίλια και συγκεκριμένα  στο νοτιοανατολικό κομμάτι της πυρκαγιάς στην περιοχή Γκίνη Μάντρας, και στο νοτιοδυτικό, στα Βαθυχώρια. Οι ρίψεις νερού θα συνεχιστούν μέχρι το τελευταίο φως, ενώ οι επίγειες δυνάμεις θα επιχειρούν και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Συνολικά, στην περιοχή επιχειρούν 370 πυροσβέστες, 130 οχήματα, 14 ελικόπτερα και 10 αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων τα δύο ρωσικά «Ιλιούσιν» και το Beriev-200. Τις πυροσβεστικές δυνάμεις συντονίζει ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας δεν σημειώθηκαν ισχυροί άνεμοι και έτσι τα εναέρια μέσα καταφέρνουν να ανακόπτουν την επέκταση των εστιών που ξεπηδούν στη δασική έκταση.

Η πυρκαγιά στο Λαύριο είναι οριοθετημένη. Για την άμεση αντιμετώπιση πιθανών αναζωπυρώσεων, στην περιοχή παραμένουν ισχυρές επίγειες δυνάμεις σε όλη την έκταση της πυρκαγιάς.

Παραμένουν σε γενική επιφυλακή όλες οι Υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος της Επικράτειας και συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και μικτές περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις.