Συνεχίζει τον… χαβά της η Wall Street!

Σε ρυθμούς ρεκόρ η Wall Street την Πέμπτη, αφού S&P 500 και Νasdaq κατέγραψαν νέα ιστορικά υψηλά, ενώ ο Dow Jones έσπασε πάλι το “φράγμα” των 35.000 μονάδων, με τους επενδυτές να αναμένουν την κρίσιμη κυβερνητική έκθεση που θα δημοσιευτεί αύριο, Παρασκευή, για τις νέες θέσεις εργασίας και τον δείκτη ανεργίας και η οποία σε μεγάλο βαθμό θα καθορίσει τις επόμενες αποφάσεις της Federal Reserve.

Ειδικότερα, οι αναλυτές περιμένουν η έκθεση να δείξει ότι τον Ιούλιο δημιουργήθηκαν περίπου 845.000 θέσεις εργασίας, με τον δείκτη ανεργίας να υποχωρεί στο 5,7% από 5,9%.

Ο αντιπρόεδρος της Federal Reserve, Richard Clarida εκτίμησε πρόσφατα ότι η αγορά εργασίας ενδεχομένως να έχει φτάσει σε ένα επίπεδο που να επιτρέπει να ξεκινήσει η σταδιακά αύξηση των επιτοκίων από το τέλος του 2022.

Την Πέμπτη το ενδιαφέρον των επενδυτών στράφηκε στα στοιχεία που ανακοίνωσε το Υπουργείο Εργασίας, σύμφωνα με τα οποία οι αρχικές αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας μειώθηκαν κατά 14.000 στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 385.000 για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 31 Ιουλίου. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών τοποθετούσαν τις αιτήσεις στις 384.000.