Συνεχίζει την καταστροφική πορεία του το ποτάμι λάβας από το ηφαίστειο στη Λα Πάλμα

Άλλη μία γειτονιά απειλεί να καταστρέψει το ποτάμι της λάβας από το ηφαίστειο Κούμπρε Βιέχα στην ισπανική Λα Πάλμα, με αποτέλεσμα περισσότεροι άνθρωποι να αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Οι Αρχές αναμένουν ότι η ροή της λάβας, που εκλύεται από το ηφαίστειο εδώ και περίπου τέσσερις εβδομάδες, θα κινηθεί προς τα βορειοδυτικά, πέρα από τα όρια της περιοχής που έχει ήδη εκκενωθεί.

«Οι περισσότεροι κάτοικοι στην περιοχή έχουν ήδη απομακρυνθεί, άρα μόνο δέκα με δεκαπέντε άνθρωποι εγκατέλειψαν χθες στα σπίτια τους» δήλωσαν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης στο Reuters.

Η λάβα από το ηφαίστειο έχει καταστρέψει συνολικά σχεδόν 6.000 στρέμματα γης, περίπου 1.500 κατοικίες και άλλα κτίρια, μεταξύ των οποίων ένα εργοστάσιο τσιμέντου από το οποίο εκλύθηκαν τοξικά αέρια νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, καθώς και φυτείες με μπανάνες και αβοκάντο, σύμφωνα με τις Αρχές.

Σήμερα το πρωί σημειώθηκε σεισμική δόνηση 4,5 βαθμών στο νησί, όπως ανακοίνωσε το Ισπανικό Εθνικό Γεωγραφικό Ινστιτούτο. Οι σεισμοί ήταν συχνό φαινόμενο στη Λα Πάλμα και πριν από την έκρηξη του ηφαιστείου. Στο νησί των 83.000 κατοίκων, περίπου 6.000 άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις κατοικίες τους.