Συνάντηση του Β. Κικίλια με τον πρέσβη του Ην. Βασιλείου – Αφίξεις ρεκόρ Βρετανών τουριστών το ’22

Η εντυπωσιακή άνοδος σε αφίξεις Βρετανών τουριστών και ταξιδιωτικά έσοδα βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας και ο πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ελλάδα Μάθιου Λοτζ σήμερα Πέμπτη στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

Ο υπουργός ευχαρίστησε τον κ. Λοτζ για την πολύτιμη συνεισφορά του στην επίτευξη-ρεκόρ που κατέγραψε ο ελληνικός τουρισμός από την αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου το 2022, καθώς οι επισκέπτες ξεπέρασαν κατά πολύ τα 3 εκατ. και βρέθηκαν στην πρώτη θέση στις αφίξεις ταξιδιωτών στη χώρα μας.

Ο υπουργός Τουρισμού εξέφρασε την εκτίμηση ότι το 2023 θα είναι ακόμα καλύτερη χρονιά από την περσινή, καθώς ο αριθμός των τουριστών από τη Βρετανία αναμένεται ότι θα υπερβεί τα 4 εκατ., αφού φέτος αυξήθηκαν οι πτήσεις και προστέθηκαν νέοι προορισμοί. Σε αυτή την εκτίμηση υπερθεμάτισε και ο Βρετανός πρέσβης, σημειώνοντας ότι όλα τα δεδομένα δείχνουν ότι το 2023 η Ελλάδα θα καταγράψει νέο ρεκόρ στην προσέλευση ταξιδιωτών από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης υπογραμμίστηκε ότι συνεχίζεται η προσπάθεια του υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ για την προβολή νέων προορισμών, την ανάδειξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού και την προώθηση του city break.

O κ. Λοτζ εξήρε τη συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες τόσο σε πολιτικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο φορέων του τουρισμού και ευχαρίστησε όλους τους Έλληνες και Ελληνίδες «που φροντίζουν να είναι ασφαλείς οι Βρετανοί τουρίστες και να γυρνούν με τις καλύτερες αναμνήσεις από την Ελλάδα, μια χώρα που για τη Βρετανία είχε πάντα τη φήμη του καλωσορίσματος και της ομορφιάς».