Συνάντηση του Πάπα Φραγκίσκου με τον Ουκρανό πρόεδρο Β. Ζελένσκι

Στη συνάντηση που είχε σήμερα Παρασκευή στο Βατικανό με τον Πάπα Φραγκίσκο αναφέρθηκε σε ανάρτησή του στο Χ ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Το να μπορέσουν να επιστρέψουν στις εστίες τους οι συμπατριώτες μας που βρίσκονται σε αιχμαλωσία ήταν το κεντρικό θέμα της συνάντησής μου με τον Πάπα Φραγκίσκο. Βασιζόμαστε στη βοήθεια της Αγίας Έδρας για να φέρουμε πίσω τους Ουκρανούς που αιχμαλωτίστηκαν από τη Ρωσία» έγραψε συγκεκριμένα ο Ζελένσκι.

«Για όλους εμάς, στην Ουκρανία, η υπόθεση των ανθρώπων που αιχμαλωτίστηκαν και εκτοπίστηκαν παραμένει αφάνταστα οδυνηρή. Πρόκειται για ενήλικες και παιδιά, για πολλούς άμαχους πολίτες, οι οποίοι τώρα κρατούνται σε φυλακές και στρατόπεδα στη Ρωσία» πρόσθεσε ο Ουκρανός πρόεδρος και κατέληξε: «Χθες έγινε γνωστό ότι η Ουκρανή δημοσιογράφος Βικτόρια Ρόσινα πέθανε, αιχμάλωτη στη Ρωσία. Για πολλούς δημοσιογράφους οι οποίοι τη γνώριζαν, πρόκειται για μεγάλο πλήγμα. Πολλοί άλλοι δημοσιογράφοι, δημόσια πρόσωπα, επικεφαλής τοπικών κοινοτήτων των κατεχόμενων περιοχών, όπως και απλοί άνθρωποι που συνελήφθησαν κατά τη ρωσική κατοχή, παραμένουν αιχμάλωτοι των Ρώσων».

* Tα παραπάνω σχόλια μπορείτε να τα διαβάσετε πρώτοι στο viber του mikrometoxos.gr

ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΛΟΣ ΕΔΩ

 

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.

Ακολουθήστε το mikrometoxos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις