Συνάντηση Ν. Ανδρουλάκη – ΓΣΕΕ

Με το διοικητικό συμβούλιο της ΓΣΕΕ συναντήθηκε ο πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης με βασικά θέματα συζήτησης τον κατώτατο μισθό και την ενεργειακή κρίση.

Κατά την έναρξη της συνάντησης, στην οποία συμμετέχουν επίσης βουλευτές και αρμόδια στελέχη του κόμματος, ο Ν. Ανδρουλάκης ευχαρίστησε τη ΓΣΕΕ για τη συζήτηση και μάλιστα σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για τους εργαζομένους, όπως επεσήμανε. Κι αυτό διότι, όπως εξήγησε, έπειτα από δέκα χρόνια δημοσιονομικής περιπέτειας, η πανδημία και τώρα η ενεργειακή κρίση έχουν επιβαρύνει πάρα πολύ τον εργαζόμενο, τα νοικοκυριά, ιδιαίτερα τους πιο ευάλωτους.

«Εμείς έχουμε σταθεί στο πλευρό σας, ιδιαίτερα στο πολύ κρίσιμο, μη δημοσιονομικό, αλλά κοινωνικά αναπτυξιακό, μέτρο της αύξησης του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, που το θεωρούμε προτεραιότητα ιδιαίτερα αυτή την εποχή που καλπάζει η αύξηση των κοινωνικών ανισοτήτων» τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης.

Παράλληλα, όπως επεσήμανε, το Κίνημα Αλλαγής έχει βάλει ένα πλαίσιο ιδιαίτερα για την ενεργειακή κρίση, με μέτρα τα οποία -όπως είπε- σε άλλες χώρες έχουν υλοποιηθεί και έχουν δημιουργήσει πλέγμα ασφάλειας. Στον αντίποδα, σύμφωνα με τον κ. Ανδρουλάκη, στη χώρα μας η κυβέρνηση της Ν.Δ. αδυνατεί και δείχνει ατολμία στην υλοποίησή τους.

Τέτοια μέτρα, όπως τόνισε ο πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, είναι «το πλαφόν στη ρήτρα αναπροσαρμογής, ώστε να μην έχουμε αυτή τη ραγδαία αύξηση του κόστους ενέργειας και η υπερφορολόγηση των κερδών των παραγωγών ενέργειας».

Σύμφωνα με τον πρόεδρό του, το ΠΑΣΟΚ επιδιώκει μια δίκαιη κατανομή του βάρους, και στον παραγωγό και στον πολίτη και στο κράτος. «Όχι να τα σηκώσει όλα ο πολίτης στις πλάτες του» τόνισε και ζήτησε την άποψη της ΓΣΕΕ για το νομοσχέδιο που αφορά στον ΟΑΕΔ και θα συζητηθεί προσεχώς στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου.