Συνάντηση Μητσοτάκη με τον επενδυτή Κάρελ Κομάρεκ της SAZKA GROUP

Συνάντηση με τον Karel Komarek, τον Τσέχο επενδυτή και επιχειρηματία ,επικεφαλής της SAZKA GROUP, είχε το πρωί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η SAZKA Group, βασικός μέτοχος του ΟΠΑΠ αύξησε τη συμμετοχή της μέσω της προαιρετικής δημόσιας πρότασης για την απόκτηση μετοχώντου Οργανισμού από τους μετόχους μειοψηφίας.

Ο τσεχικός όμιλος απέκτησε 23,3 εκατ. μετοχές ΟΠΑΠ ή το 7,25% του συνόλου των μετοχών.

Με δεδομένο ότι η πρόταση περιλάμβανε τίμημα 9,12 ευρώ ανά μετοχή, τα συνολικά κεφάλαια που διέθεσε ο Κομάρεκ ανήλθαν σε περίπου 213 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, η SAZKA Group έχει ανακοινώσει την πρόθεσή της να συνεχίσει να επενδύει στον ΟΠΑΠ και να αποκτήσει σε βάθος χρόνου πλειοψηφικό ποσοστό συμμετοχής στον Οργανισμό (άνω του 50%) .

Ο κύριος Karel Komarek, Πρόεδρος του SAZKA Group, είχε δηλώσει: «Είμαστε ικανοποιημένοι που μας δόθηκε η δυνατότητα να αυξήσουμε σημαντικά τη συμμετοχή μας στον ΟΠΑΠ μέσω της Δημόσιας Πρότασης. Απώτερος στόχος μας είναι να αποκτήσουμε, σε βάθος χρόνου, πλειοψηφικό ποσοστό συμμετοχής στον ΟΠΑΠ. Προσβλέπουμε να συνεχίσουμε να επενδύουμε στον ΟΠΑΠ, σε συνεργασία με όσους μετόχους επέλεξαν να μη διαθέσουν τις μετοχές τους. Είμαστε ικανοποιημένοι που οι μέτοχοι αυτοί επέλεξαν να συνεχίσουν μαζί μας, ενόψει των ενεργειών μας για την εκπλήρωση της εξαιρετικά ενδιαφέρουσας στρατηγικής του ΟΠΑΠ».