Συνάντηση με τον Πούτιν για να σταματήσει ο πόλεμος ζήτησε ο Πάπας Φραγκίσκος – Δεν έχει λάβει απάντηση

Συνάντηση στη Μόσχα με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, για να προσπαθήσει να σταματήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία ζήτησε ο Πάπας Φραγκίσκος, όπως δηλώνει σε συνέντευξή του σήμερα σε ιταλική εφημερίδα. Ωστόσο, μέχρι στιγμής ο Ποντίφικας δεν έχει λάβει απάντηση.

Στη συνέντευξή του στην «Corriere Della Sera» ο Πάπας Φραγκίσκος δηλώνει ότι ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος, ο οποίος έχει προσφέρει την αμέριστη στήριξή του στον πόλεμο, «δεν μπορεί να γίνει το παπαδοπαίδι του Πούτιν».

Ο Ποντίφικας, ο οποίος έκανε μια άνευ προηγουμένου επίσκεψη στη ρωσική πρεσβεία όταν άρχισε ο πόλεμος, δήλωσε επίσης στην ιταλική εφημερίδα ότι περίπου τρεις εβδομάδες μετά την έναρξη της σύγκρουσης ζήτησε από τον πλέον υψηλόβαθμο διπλωμάτη του Βατικανού να αποστείλει μήνυμα στον Πούτιν.

Συγκεκριμένα, στο μήνυμά του προς τον Βλαντιμίρ Πούτιν ο Πάπας Φραγκίσκος εξέφρασε  την πρόθεσή του να μεταβεί στη Μόσχα. «Σίγουρα ήταν απαραίτητο ο ηγέτης του Κρεμλίνου να επιτρέψει ένα άνοιγμα. Δεν έχουμε ακόμη λάβει απάντηση και επιμένουμε ακόμη… Φοβάμαι ότι ο Πούτιν δεν μπορεί και δεν θέλει να έχει αυτή τη συνάντηση αυτή τη στιγμή. Αλλά πώς μπορείς να μη σταματήσεις τόση βαναυσότητα;» διερωτήθηκε ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Πριν από τη συνέντευξη, ο 85χρονος Φραγκίσκος δεν είχε αναφέρει συγκεκριμένα τη Ρωσία ή τον Πούτιν δημοσίως από τότε που ξέσπασε ο πόλεμος στις 24 Φεβρουαρίου. Ωστόσο έχει αφήσει ελάχιστες αμφιβολίες σχετικά με το ποια πλευρά επικρίνει, χρησιμοποιώντας όρους, όπως αδικαιολόγητη επίθεση και εισβολή, και εκφράζοντας την οδύνη του για φρικαλεότητες εναντίον αμάχων.