Συνάντηση Χ. Θεοχάρη με τον πρόεδρο των ξενοδόχων Σάμου για τη στήριξη του νησιού

Με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Σάμου Μάνο Βαλή συναντήθηκε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί λίγα εικοσιτετράωρα μετά τον ισχυρό σεισμό της περασμένης Παρασκευής.

Την πρόθεση του υπουργείου Τουρισμού να συνδράμει τους επαγγελματίες του κλάδου και ευρύτερα την τοπική κοινωνία της Σάμου εξέφρασε ο κ. Θεοχάρης και δεσμεύτηκε για την έμπρακτη βοήθεια και στήριξη στην τουριστική οικονομία του νησιού, το οποίο έχει υποστεί αλλεπάλληλα και σοβαρά πλήγματα το τελευταίο διάστημα.

Από την πλευρά του ο κ. Βαλής ενημέρωσε λεπτομερώς τον υπουργό για την εικόνα στη Σάμο. Η συζήτηση εστιάστηκε στην κατάσταση γενικώς στο νησί, στην έκταση των υλικών ζημιών και στις ανάγκες του τοπικού πληθυσμού, καθώς και -πιο εξειδικευμένα- στην εικόνα του ξενοδοχειακού τομέα.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας αναζωογόνησης της τουριστικής κίνησης προς τη Σάμο συζητήθηκαν μέτρα, όπως η ένταξη πτήσεων από και προς το εξωτερικό απευθείας από το αεροδρόμιο του νησιού. Ο υπουργός δεσμεύτηκε επίσης ότι οι επαφές με τους ανθρώπους του τουρισμού της Σάμου θα συνεχιστούν με ακόμη μεγαλύτερη συχνότητα.

Μετά το πέρας της συνάντησής του με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Σάμου ο κ. Θεοχάρης δήλωσε: «Ως υπουργείο Τουρισμού αλλά και ως άνθρωποι βρισκόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις δίπλα στην κοινωνία και στους επαγγελματίες της Σάμου. Το τελευταίο διάστημα το νησί έχει υποστεί τουλάχιστον τρεις, πολύ σκληρές δοκιμασίες: Το μεταναστευτικό, την επιδημία του κορωνοϊού και πριν από λίγα 24ωρα τον καταστροφικό σεισμό των 6,7 Ρίχτερ. Πέρα από οτιδήποτε άλλο επιβάλλει σήμερα η έκτακτη κατάσταση, ο τουρισμός στη Σάμο χρειάζεται άμεση ενίσχυση έτσι ώστε να παραμείνει βιώσιμος. Με τον κ. Βαλή ανταλλάξαμε απόψεις για το πώς θα επιτευχθεί αυτός ο στόχος από το 2021 και εξής. Μιλήσαμε για απευθείας αεροπορική σύνδεση της Σάμου με την Ευρώπη, καθώς και για την ανάγκη εκπροσώπησης του νησιού πιο έντονα και πιο συστηματικά στις διεθνείς εκθέσεις του τουριστικού κλάδου, όταν αυτές αρχίσουν να διοργανώνονται και πάλι. Σε αυτές τις δύσκολες ώρες, η συμπαράστασή μας στη Σάμο είναι δεδομένη και αμέριστη».