Συνάντηση Άδ. Γεωργιάδη με εκπροσώπους εργαζομένων στον επισιτισμό – τουρισμό

Με εκπροσώπους του τουριστικού κλάδου συναντήθηκε σήμερα Τετάρτη ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνις Γεωργιάδης, με στόχο να βρεθούν λύσεις, ώστε και το τουριστικό προϊόν να γίνει καλύτερο και η τουριστική βιομηχανία πιο ανταγωνιστική.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ο υφυπουργός Βασίλης Σπανάκης και η γενική γραμματέας Εργασιακών Σχέσεων Άννα Στρατινάκη συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό Γιώργο Χότζογλου, παρουσία του βουλευτή Δωδεκανήσων Βασίλειου Νικόλαου Υψηλάντη.

Μετά τη συνάντηση, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε: «Το υπουργείο Εργασίας είναι πάντα ανοιχτό για τους εκπροσώπους των κλάδων των εργαζομένων. Και ασφαλώς, σε μια τουριστική χώρα όπως είναι η Ελλάδα, ο κλάδος των εργαζομένων στον τουρισμό αποτελεί από τους βασικότερους κρίκους της οικονομίας μας. Είμαστε εδώ σε κλίμα καλοπιστίας και συνεννόησης με τους εκπροσώπους των εργαζομένων να βρούμε λύσεις, ώστε και το τουριστικό μας προϊόν να γίνει καλύτερο και η τουριστική μας βιομηχανία πιο ανταγωνιστική, και οι εργαζόμενοι να αμείβονται καλύτερα και να έχουν καλύτερες συνθήκες εργασίας, διότι και αυτό αποτελεί ένα κομμάτι της ποιότητας της τουριστικής μας βιομηχανίας».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό Γιώργος Χότζογλου τόνισε: «Συναντηθήκαμε σήμερα με τον υπουργό Εργασίας Άδωνι Γεωργιάδη. Τον ενημερώσαμε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του κλάδου μας. Έχουμε τη δέσμευση ότι θα έχουμε ανοιχτή επικοινωνία για ό,τι μας αφορά. Είναι σημαντικό ότι ο υπουργός άκουσε τους εργαζόμενους και δεσμεύτηκε στο άμεσο μέλλον να βρούμε τις καλύτερες δυνατές λύσεις».