Συναντήσεις του Γ. Κουμουτσάκου στις Βρυξέλλες για το Μεταναστευτικό

Στο πλαίσιο της διεθνοποίησης των ελληνικών προτεραιοτήτων για το μεταναστευτικό ζήτημα -μετά την καταστροφή του ΚΥΤ στη Μόρια και εν όψει της έναρξης της διαπραγμάτευσης για το νέο Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου- ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Γιώργος Κουμουτσάκος πραγματοποιεί σήμερα και αύριο επίσκεψη εργασίας στις Βρυξέλλες.

Κατά την επίσκεψή του θα έχει σειρά συναντήσεων με Ευρωπαίους αξιωματούχους και συγκεκριμένα με την επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων Ίλβα Γιόχανσον, τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά, τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ, τον πρόεδρο της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Χουάν Φερνάντο Λόπεζ Αγκιλάρ και τους συντονιστές του ΕΛΚ και της Σοσιαλιστικής Ομάδας στην ίδια Επιτροπή Ρομπέρτα Μέτσολα και Μπιρζίτ Σίπελ.

Σε διμερές επίπεδο Ελλάδας – Βελγίου ο κ. Κουμουτσάκος θα συναντηθεί με την υπουργό Υγείας και Μετανάστευσης του Βελγίου Μάτζι Ντε Μπλοκ.

Ο αναπληρωτής υπουργός θα έχει επίσης ενημερωτική συνάντηση με τους Έλληνες ευρωβουλευτές των κομμάτων που εκπροσωπούνται στην ελληνική Βουλή και θα ενημερώσει Έλληνες και ξένους ανταποκριτές στις Βρυξέλλες.