Συναγερμός στο στρατόπεδο των Bulls με την κατάκτηση των 840 μονάδων στον ΔΤΡ

Απόστολος Μάνθος: ‘Εχει ανάψει το πράσινο φώς για κίνηση άνω των 814 μονάδων

Η υψηλή συναλλακτική δραστηριότητα (88,9 εκατ. ευρώ), που παρατηρήθηκε την περασμένη Τρίτη, μετά την ανοδική διάσπαση, στις 804 μονάδες, της καθοδικής γραμμής τάσης, που καθόριζε από το Φλεβάρη την πτωτική πορεία του Γενικού Δείκτη και παρά το προφανές pullback πάνω στην εν λόγω γραμμή προς επιβεβαίωσή της, έχει ανάψει το πράσινο φώς για την πραγματοποίηση μιας ανοδικής κίνησης άνω των 814 μονάδων.

Κίνηση, που μπορεί με τα κατάλληλα εφόδια να σπρώξει τον Γενικό Δείκτη προς τις παρυφές των 840 μονάδων, αλλάζοντας, έτσι, άρδην τη βραχυχρόνια επενδυτική ψυχολογία.

Για το δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE25, το διαγραμματικό ζητούμενο είναι η διαμόρφωση ενός ανοδικού “πατήματος” άνω των 2080 μονάδων, στοιχείο, που μπορεί να τον φέρει με αξιώσεις στο κατώφλι των 2135 μονάδων. Ανοδική απόδραση από το εν λόγω επίπεδο αντίστασης, θα θέσει ως επόμενο στόχο το όριο των 2200 μονάδων.

Η κατάκτηση των 840 μονάδων για τον Τραπεζικό Δείκτη, έχει θέσει σε “συναγερμό” το “στρατόπεδο” των “Bulls”, ωθώντας τους να λάβουν θέσεις μάχης για το επόμενο πολύ σημαντικό επίπεδο αντίστασης των 900 μονάδων. Θετικές ενδείξεις λαμβάνουμε και από το δείκτη Σχετικής Δύναμης (RSI), μετά και την εμφανή ανοδική διάσπαση της πτωτικής γραμμής, που τον διέπει από τα μέσα του Γενάρη.

Στα υπ’ όψιν ότι μετά τις 19 Απριλίου (ενημέρωση των διοικήσεων των Τραπεζών στη Φραγκφούρτη για τα αποτελέσματα των “stress tests”) θα αρχίσουν να διαρρέουν στο ταμπλό τα πρώτα σημάδια τρίμηνης τάσης.

Print Friendly, PDF & Email