Συναγερμός στην Τουρκία: Επίθεση με drones στην αεροπορική βάση του Ντιγιάρμπακιρ

Συναγερμός έχει σημάνει στην Τουρκία, καθώς κατά τη διάρκεια της νύχτας σημειώθηκε επίθεση με drones στη μεγάλη αεροπορική βάση του Ντιγιάρμπακιρ.

Όπως ανέφερε το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας, η επίθεση σημειώθηκε στις 00:30 από δύο drones και δεν υπήρξαν τραυματισμοί ή ζημιές.  Σύμφωνα με πληροφορίες, ωστόσο, ακούστηκαν και πυροβολισμοί.

Και ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού επιβεβαίωσε την είδηση, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Ωστόσο, ανέφερε πως η επίθεση απετράπη και δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

«Έγινε προσπάθεια επίθεσης σε στρατιωτική βάση στο Ντιγιάρμπακιρ με δύο drones, που εξουδετερώθηκαν. Δεν υπάρχει τραυματισμός» έγραψε στο Twitter ο Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Παράλληλα, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας, μετά την επίθεση, αυξήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας τόσο στην εν λόγω αεροπορική βάση όσο και στις υπόλοιπες που υπάρχουν στη χώρα.

Μέχρι στιγμής πάντως, δεν έχει γίνει γνωστό από πού μπορεί να απογειώθηκαν τα δύο drones, ενώ καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη. Πάντως, είναι αξιοσημείωτο ότι η επίθεση έγινε την ώρα που το κλίμα στη Μέση Ανατολή είναι ιδιαίτερα τεταμένο λόγω των εχθροπραξιών ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Γάζα.

Σημειώνεται πως η μεγάλη αεροπορική βάση του Ντιγιάρμπακιρ βρίσκεται στο νοτιοανατολικό τμήμα της Τουρκίας και από εκεί επιχειρούν τα μαχητικά αεροσκάφη της χώρας, κυρίως αυτά που επιχειρούν στο βόρειο Ιράκ και τη Συρία.